Теч на стари записи се превърна в дарителска кампания на "Продължаваме промяната" Снимка: © "Продължаваме промяната"/ Facebook

Теч на стар запис от среща на политици от „Продължаваме промяната“ преди изборите през 2023 година, се превърна в кампания за дарения за предсрочните избори на ПП.

Записът с лошо качество беше разпространен първоначално от сайта “Афера.бг”, а в последствие от ПП го публикуваха в профила си във Facebook, защото по думите им няма какво да крият.

Аудиото е некачествено, но могат да бъдат разпознати гласове, които звучат като съпредседателите на ПП - Асен Василев, Кирил Петков, бившия премиер Николай Денков и Лена Бориславова. Записът е от среща, проведена преди последните парламентарни избори миналата година.

От накъсаните фрази се разбира, че темата е осигуряването на средства за предизборната кампания на партията през 2023 година.

В записа се чува и как Кирил Петков звъни на човек с малко име "Пламен" и търси съдействие за осигуряване на допълнителни средства за предизборна телевизионна реклама.

Пускаме ви запис, от който ще разберете, че на изборите през 2023 не успявахме да съберем пари, за да си финансираме кампанията,“ написаха от ПП, като уточниха че и в момента положението не е по-различно и „затова сме обявили дарителска кампания“.

Според политическата партия записите показват, че службите за сигурност следят и подслушват ПП.

Това може да ви обясни и защо ГЕРБ и ДПС водиха такава люта битка, за да ги запазят в този вид," пишат още от политическата формация с призив повече хора да ги подкрепят в дарителска кампания, "за да има истинска промяна".

От ПП призовават ДАНС и службите да реагират, ако не са замесени в документиране на срещи и послушването на членове на партията.

„В записите със съмнително качество се чуват накъсани фрази и изрази, удобно подбрани за създаване на определени внушения. Такава лъжа и внушение е употребата на имена, които отдавна служат за компрометиране при всяка ситуация,“ отбелязват от партията на Кирил Петков и Асен Василев в позиция от днес.

Логично възниква и въпросът защо въпросните записи „изтичат“ година по-късно. Според ПП отговорът се крие в интервюто на Асен Василев отореди дни. По Nova TV той обяви, че плановете на ГЕРБ и ДПС предвиждат Бойко Борисов да стане президент, а Делян Пеевски - премиер.

ПП определя разпространените аудиофайлове като "пореден опит за кална кампания" срещу тях.

„Вместо с политически аргументи, кампанията се води с манипулирани записи и внушения през съмнителни медии, “ обобщават от партията.

Нямаме какво да крием - не сме откраднали пари в чували от магистрали, не зме изнудвали и рекетирали бизнеси," пишат още от ПП..

Формацията отново призова за подкрепа, за да се "противопостави на мръсната машина“.

Ден след първия запис afera.bg разпространи втори. Аудиото отново е с изключително лошо качество. В него отново се повтаря думата "кеш"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

НС направи важни крачки към приемане на еврото и взе решение за ускоряване на процеса

Парламентът постави като цел 1 юли 2025 г. за приемане на еврото у нас

17:56 - 26.07.2024
Технологии

Vivacom навлиза ударно в света на гейминга с турнира „Game ON“

Популярни геймъри, техните фенове и специални гост-звезди влизат заедно в епичен сблъсък за награда от 15 000 лева

17:46 - 26.07.2024
Важно днес

Русия арестува бивш зам.-министър на отбраната и го обвини в корупция

Офицерът е един от най-дълго служилите служители в областта на руската отбраната.

17:25 - 26.07.2024
Важно днес

МОН предлага две по-дълги ваканции за учениците

МОН с предложение за ваканциите и неучебните дни през учебната 2024/25 г.

15:28 - 26.07.2024