Тениската "Барбенхаймер", която развълнува интернет повече от уличните марки Снимка: © notoraent

Животът не е същият, откакто хората осъзнаха, че премиерите на филмите "Барби" на Грета Геруиг и "Опенхаймер" на Кристофър Нолан са на една и съща дата. 21 юли 2023 г. остава в историята на киното като деня, в който мнозина от киноманите отказаха да избират коя прожекция да гледат и отидоха на двете.

Така, иначе несъвместими образи като Барби и Робърт Опенхаймер, бяха обединени в движение, което интернет общностите нарекоха "Барбенхаймер".

То е причината за множество мемета, дигитално изкуство и какви ли не креативни хрумвания за това как да допълнително да се слеят сивият и розовият свят на продукциите.

Последната идея дойде от предприемчивия потребител в Twitter с името NotoraEnt. Той представи тениска, олицетворяваща движението перфектно.

,,Някой да накара Warner Bros. ("Барби") и Universal ("Опенхаймер") да направят мърчандайз. Буквално губят пари, като не продават неща сами.", възкликна друг потребител в Twitter.

Добрата новина е, че където има желание, има и начин - човекът, на когото хрумна идеята за тениската с никнейм NotoraEnt, успя да изпрати немалко бройки от артикула преди премиерата.

Лошата новина е, че вече всичко е разпродадено.

Вълнението за такава дреха е постижение, с което дори най-голямата марка за улично облекло на планетата не може да се похвали.

Мнозина други се питат що за дяволска случайност позволи "Барби" и "Опенхаймер" да излязат на една и съща дата.

Колкото до дрехата - какъв по-добър начин да отбележите този исторически ден в киното с тениска, която ще бъде актуална само няколко седмици?

Кой от двата филма е по-успешен тепърва ще проследим в следващите седмици. "Барби" отбеляза приходи от 70,5 милиона долара на премиерата в петък, а "Опенхаймер" - 33 милиона долара.

В рейтинг системата на Rotten Tomatoes обаче "Опенхаймер" води. Там филмът на Кристофър Нолан има впечатляващите 94% рейтинг на харесване, докато произведението на Грета Геруиг до момента е с 90%.

Марго Роби, Барби, Марго Роби от ,,кухнята" на Барби: Много хора не просто са безразлични, те наистина мразят куклата

Истинската история на бащата на атомната бомба, който оживява в "Опенхаймер"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024