Терзиев разреши протеста срещу БФС. Как се променя движението в София на 16 ноември? Снимка: © Getty Images

Кметът на София Васил Терзиев е поискал от СДВР да гарантира реда в столицата преди и по време на мача България-Унгария, когато е планиран и големият протест на футболните фенове срещу Боби Михайлов и БФС.

Терзиев заяви и подкрепа за "желанието на футболните фенове да изразят своето мнение за състоянието на българския футбол".

"Като кмет на София и като човек, който обича футбола, бих искал в София да се провеждат футболни срещи, на стадионите да има публика и в същото време да бъдат гарантирани сигурността и реда в нашия град. Протестите са знак, че в последните години футболът в България не се развива на нужното ниво и има нужда от промяна", казва Терзиев.

"Съгласувах провеждането на шествието и протеста на феновете и се обръщам към всички да изразяват мирно своите позиции. И аз, като всички български фенове, страдам от решението на БФС и състоянието на българския футбол", пише той във Facebook-профила си.

Движението около националния стадион Васил Левски ще бъде променено заради очакваното голямо събиране на хора.

  • От 08:00 часа до 22:00 часа на 16 ноември се забранява престоят и паркирането на паркинга на моста пред Националния стадион "Васил Левски", както и на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между бул. "Драган Цанков" и ул. "Ген. Гурко" от страната на Националния стадион, на ул. "Ген. Гурко" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. "Любен Каравелов".

  • От 13:00 часа на 16.11.2023 г. до приключване на футболната среща, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР, ще се забранява влизането на пътни превозни средства с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" (в участъка между бул. "Драган Цанков" и пл. "Орлов мост"), по ул. "Ген. Гурко" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Васил Левски", по бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Пейо К. Яворов".

Феновете на големите клубове излизат на масов протест срещу Боби Михайлов и БФС


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024