Тейлър Суифт записа нов стар албум и отвърна на критиките, че е имала много гаджета Снимка: © Getty Images

Тейлър Суифт представи в петък своята презаписана версия на петия си студиен албум "1989", като използва възможността да отвърне на дългогодишните критики по повод любовния ѝ живот и дори спекулациите за нейната сексуална ориентация.

Албумът "1989 (Taylor's Version) излиза точно девет години след издаването на оригинала му, който впоследствие спечели награда "Грами". Освен първоначалните 16 песни, новата версия включва и пет неиздавани досега парчета, които са били предназначени именно за този проект.

С музикалното си завръщане към ерата на "1989" Суифт припомня за успеха си през 2014 г. и отговаря на критиките, които е получавала от обществото и медиите през този период. В уводните бележки към албума тя размишлява върху предизвикателствата, които е срещнала в началото на 20-те си години.

"В годините бях осъждана заради женското си поведение (т.нар. slut-shaming - б.а), - нещо, което нямаше да се случи днес. Шегите за броя на гаджетата ми. Подмятанията за текстовете на моите песни, които съм пишела все едно съм психопатка, полудяла по момчета. Медиите, които лансираха целия този разказ. Трябваше да го спра, защото започна наистина да ме боли", пише изпълнителката.

Думите ѝ са във връзка с шегите и критиките за любовния ѝ живот, които тя получава през по-голямата част от кариерата си, като мнозина я осъждат, че е имала твърде много гаджета, които са вдъхновили нейни хитове.

"Стана ми ясно, че за мен вече не може да има неща като случайни срещи или да имам приятел мъж, с когото да излизам. Зебележеха ли ме с някого, след това се говореше, че спя с него. И затова се заклех да не се срещам повече с момчета - без срещи, флиртуване или каквото и да било, което би могло да бъде използвано срещу мен от общество, което твърди, че вярва в свободата на жените, но постоянно съдеше мен със суровите морални кодекси от Викторианската епоха", продължава Суифт.

Поп звездата признава, че е била "изключителен оптимист" и е предполагала, че може да избегне хорските критики, ако просто промени поведението си.

"Отказах се да излизам по срещи и реших да се съсредоточа върху себе си, музиката ми, израстването ми и приятелствата ми с жени", добавя тя.

В този период Суифт започва все по-често да бъде забелязвана в компанията на своите приятелки, сред които Селена Гомес, Джиджи Хадид, Блейк Лайви, Карли Клос и други. Впоследствие тя получава критики и заради това, като мнозина я обвиняват, че приятелската ѝ група е твърде ексклузивна и достъпът до нея е само за богати и красиви знаменитости.

В написаното към новия стар албум носителката на "Грами" също така обръща внимание на необузданите теории на феновете, че е била в романтични взаимоотношения с една от бившите ѝ най-добри приятелки - Карли Клос. Доказателства за тези твърдения липсват, а звездата никога не ги е коментирала публично. Сега обаче повдига темата, макар и да не назовава конкретно името на Клос.

"[Предположих], че ако се срещам само с приятелките си, хората няма да могат да превръщат това в сензация или да го сексуализират, нали? По-късно щях да науча, че хората могат и ще го направят", пише Суифт.

Общественият интерес към любовния живот на изпълнителката остава огромен на фона на новите ѝ близки взаимоотношения с американския футболист Травис Келси. В момента обаче тя е в пиков момент на кариерата си. Наскоро по кината в САЩ излезе концертния ѝ документален филм от турнето "Eras", чиято премиера в България е на 3 ноември. Междувременно концертите ѝ много скоро ще бъдат възобновени, като звездата продължава световната си музикална обиколка в Австралия, Азия и Европа


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руска атака в Харковска област, ранени са най-малко 8 деца

Ударите са били срещу град Дергачи, поразени са жилищни сгради

19:43 - 02.05.2024
Важно днес

Байдън след безредиците: Всеки има право да протестира, но не и да сее хаос

Президентът на САЩ заяви, че няма промяна на позицията му за войната в Близкия Изток

18:27 - 02.05.2024
Живот

Войната между TikTok и UMG приключи. Музиката на Адел, Дрейк и други артисти се връща в платформата

Музиката на най-големите изпълнители в света се завръщат в TikTok

17:35 - 02.05.2024
Важно днес

Макрон не изключи изпращане на войски в Украйна, ако Русия пробие фронтовите линии

Пред изданието "Economist" френският президент отново подкрепя идеята, че трябва да се обмисли изпращането на сухопътни войски в Украйна

15:10 - 02.05.2024
Важно днес

Без възражения и въпроси е било взето спорното решение за строеж на частна детска болница

Решението на кабинета беше оттеглено след обществен натиск

14:50 - 02.05.2024
Живот

Елиникон: проектът за най-голям "умен" град в Европа, който набира все по-голяма скорост в Гърция

Амбициозният проект цели да превърне бившето летище в най-големия "умен" град в Европа

13:56 - 02.05.2024