Криминално проявен шофьор без книжка е карал буса с мигрантите на "Цариградско шосе"

По информация на БНР водачът на буса, който се вряза в микробус на жандармерията по-рано днес, е криминално проявен с множество криминални регистрации. Мъжът е от София, на 43 години.

Според непотвърдена информация водачът е неправоспособен и няма валидна шофьорска книжка.

Инцидентът, при който полицейски служител пострада тежко в София, стана малко след 7 часа тази сутрин, в района на "Цариградско шосе" - под детелината за Казичене, в посока София.

Бусът с мигранти е излязъл на Околовръстното шосе от магистрала "Тракия", откъдето е започнало преследването от полицията. Микробус на жандармерията е искал да спре нелегалните имигранти и е препречил пътя им, но шофьорът не е намалил и се е ударил почти челно в полицейското превозно средство.

На мястото на инцидента продължават следствените действия. Разследването вече е поето от Националната следствена служба.

Уточнява се от коя част на страната са били взети мигрантите и дали става въпрос за част от канал за трафик на нелегални бежанци.

След катастрофата полицейският бус е почти унищожен - той е със счупен преден мост, смачкани ламарини и натрошено предно стъкло. Тежко ранен е един полицай, на 51 години. Той е откаран в болница "Св. Анна" в безсъзнание и с множество наранявания.

Ранени са и трима мигранти, единият от тях, на 20 години, е с тежка травма на главата. Те също са откарани в Окръжна болница.

Всички те са от сирийски произход.

Сигналът за инцидента е подаден малко преди 7:00 часа. На място са изпратени 3 линейки и няколко полицейски екипа. В района на Околовръстното все още има задръстване, а трафикът се отклонява.

През август, след преследване на мигранти в Бургас, загинаха двама полицаи. Тогава 15-годишен сириец бе шофьор на автобус с мигранти, който се вряза в полицейската патрулка, опитала се да застане на пътя му.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

И Живко Коцев вече е с обвинение за участие в организирана престъпна група

Наложена му е парична гаранция в размер на 20 000 лева.

19:02 - 17.04.2024
Важно днес

Смяна на местата и в "Булгаргаз", Деница Златева вече не е изпълнителен директор

Мястото на Златева заема Веселин Синабов

18:05 - 17.04.2024
Европейски дневници

Гласуването за Европарламент е все по-важно, но интересът в България остава по-нисък

Проучване на "Евробарометър" сочи ръст на интереса към вота

17:07 - 17.04.2024
Важно днес

Наводненията в Дубай: Отменени полети и парализа по пътищата след най-тежките валежи за последните 75 г.

Валежите надхвърлят всичко, документирано от началото на събирането на данни през 1949 г.

15:31 - 17.04.2024