Носителят на "Оскар" Том Ханкс разкри, че е получил покана от Джеф Безос да лети в Космоса с полет на Blue Origin още преди мисията на актьора от Star Trek Уилям Шатнър.

Ханкс обаче разказа през смях, че е отказал да приеме предложението, след като разбрал, че трябва да плати около 28 милиона долара за привилегията да прекара 12 минути в ракетата.

Звездата от "Форест Гъмп" гостува в шоуто на Джими Кимъл, пред когото разказа как милиардерът Джеф Безос му е предложил билет за космическото пътуване срещу внушително заплащане.

"Знаеш ли, това удоволствие струва около 28 милиона долара? Справям се добре финансово, Джими, но няма да платя толкова пари за подобни неща", каза Ханкс.

Актьорът се пошегува, че всички в публиката биха могли да направят "симулация" на полет до космоса.

"Полетът е около 12 минути, нали?... Добре, всички бихме могли да го направим от мястото, на което се намираме", каза той, като изигра пародия на преживяването.

Ханкс се облегна назад в креслото, имитира конвулсии на тялото, които продължавали 4 минути при полета с ракетата, след което показа краткия момент на реене в безтегловност ("Уау! Уау! Това е страхотно! Еха... Какво? Трябва да се връщаме ли?") - преди да последва нова серия от 4-минутно разтърсване на тялото със закопчан предпазен колан.

"Нямам нужда да платя 28 милион за това нещо. Мога да го направя и тук"

Ханкс допълни с ирония, че би се впуснал в подобно приключение, ако полетът е безплатен, само „за да изпитам радостта да се преструвам на милиардер“.

От Blue Origin все още не са коментирали думите на Том Ханкс.

Кампанията на Джеф Безос за космически туризъм беше посрещната с доста подигравки от самото си начало. За да популяризира каузата си, Безос летя заедно с брат си Марк още в първия полет на ракетата New Shepard, чиято мисия е ограничена до "ръба" на Космоса - 100 км над земната повърхност.

Blue Origin търсеше да привлече знакови лица като най-възрастната професионална астронавтка Уоли Фънк и легендата на sci-fi сериала Star Trek Уилям Шатнър. Част от билетите бяха разпродадени на търг, като един от тях се падна на 18-годишния син на милионер от Нидерландия.

Медийните реакции спрямо амбициите на Безос се изостриха още повече, след като самият той обяви, че благодари на всички служители и клиенти на Amazon, "защото вие платихте за всичко това" - имайки предвид собственото си летене в Космоса, продължило около 11 минути.

"Да не допуснем Джеф Безос да се върне на Земята": Всички скочиха срещу "космическия каубой" от AmazonАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Русия ще забрани на мъжете във военна възраст да напускат страната

Мъжете на наборна възраст няма да могат да напускат страната след 28 септември

Надежда Йорданова: Не можем да отлагаме съдебната реформа, докато се събере конституционно мнозинство

Загубеното темпо за промени в антикорупционното законодателство беше грешка, казва бившата министърка на правосъдието от "Демократична България"

Кандидати на ДБ са привикани в полицията по сигнал на ГЕРБ, обучавали хората как се гласува с машини

Всяка партия разполага с по две машини, с които да обучава хората как да гласуват с тях, но изглежда от ГЕРБ виждат това като проблем.

"Нека пее в Москва": Полша не иска Роджър Уотърс заради изказванията му за войната в Украйна

Полша отмени концертите на изпълнителя след коментарите му за войната

Борисов отказа предизборен дебат с Петков и Василев: Бих дебатирал с всеки, но не и с вас

Борисов казва, че не може да участва в дебат с "хората, организирали ареста му"

"Демократична България" внася 25 "разумни" решения за страната още в първия ден на новия парламент

Приоритети на ДБ са в различни сектори, включително енергетика, съдебна реформа, здравеопазване и дигитализация

17-годишен чужденец е обвинен за атаката с нож срещу ученик в центъра на София (Обновена)

Прокуратурата е повдигнала обвинение срещу извършителя, който е 17-годишен чужд гражданин