Топ 5 реклами за Световното в Катар: Римейк на "Toy Story", учени създават "Footballverse" и още

Световната купа на ФИФА отдавна е повече от най-важното футболно състезание. Първенството е и повод големите компании да представят вдъхновяващи истории в рекламите си, които ще се помнят с кинематографично качество, непредсказуемост, сюрреалистичен хумор и специалните ефекти.

Подбрахме петте най-добри рекламни клипа за Световното по футбол през 2022, които впечятляват с идеи, изпълнение, комични ситуации и звездни участници.

Bleacher Report "Unreal World Cup"

Bleacher Report - сайт, специализиран в спортни анализи и коментари, използва носталгията по 90-те години на миналия век, за да популяризира своя начин на отразяване на събитията от Катар 2022. С началото на турнира установеният в Сан Франциско сайт пусна забавна реклама, в която се виждат играчки на Меси и Роналдо, принадлежащи на млад футболен фен.

В знак на почит към класиката на Pixar "Toy Story", след като младежът напуска спалнята си, играчките оживяват и настъпва хаос.

Дори да не сте голям фен на футбола, ще признаете, че този клип е шедьовър.

Nike "Footballverse"
Агенция: W+K

В навечерието на Световното Nike развълнува феновете с "Footballverse". Екип учени в заснежена планина в Швейцария вярват, че разбили времеви код и са създали свят, в който футболни легенди, минали и настоящи, могат да се състезават едни срещу други. Краткият филм включва куп футболисти, спонсорирани от Nike - Алекс Морган, Кристиано Роналдо, Килиан Мбапе, Роналдиньо и Сам Кер.

Coca-Cola "Believing is Magic"
Агенция: M&C Saatchi

Coca-Cola си партнира с легендарния лондонски бръснар Марк Макивър, известен като SliderCuts. Той е отговорен за прическите на Антъни Джошуа, Джанет Джаксън, писателя Реджи Йейтс и рапъри като Стормзи и Тини Темпа.

За кампанията Coca-cola и Макивър предлагат безплатни подстригвания на футболни фенове. В замяна запалянковците трябва да дадат обещание в стил: "Ако еди-кой си отбор спечели, ще направя това". Някои от заявките на хората включват смяна на второто им име с това на любимия играч, купуване на петдесет футболни топки за фенове, които не могат да си го позволят или връщане обратно към футболните тренировки.

Fox Sports "The Most Wonderful Time of the Year"
Агенция: Hungry Man Productions

Звездата от култовия сериал "Mad Men" Джон Хам играе ролята на Дядо Коледа, но той далеч не е единственото известно лице в кампанията на Fox Sports - коледната кралица Марая Кери, футболната легенда Том Брейди и актрисата Ели Кемпър също са част от забавния виодеклип.

Puma "Fearless"
Агенция: LaFourmi

Рекламата на Puma е направена съвместно с организацията Football Obsessed Teens. Виждаме Неймар младши, Антоан Гризман и Мемфис Депай, плюс по-младите играчи Никита Парис, Кристиан Пулишич и Ромео Бекъм. Клипът – комбинация от спорт, мода, музика и младежка култура – започва в автобус, където един от младежите споменава „безстрашното“ състояние на ума на Неймар младши по време на игра. Тази дума резонира сред компанията и оживява през целия филм.


Топ 5 реклами на Супербоул 2022: Pringles и Lay's впечатлиха с хумор, а Expedia осмя консуматорската култура


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Сарафов, Гешев и Цацаров са извикани на изслушване в комисията за Нотариуса

Последните трима главни прокурори ще бъдат изслушани във връзка с мрежата около Нотариуса

18:24 - 28.03.2024
Технологии

Сам Банкман-Фрийд беше осъден на 25 години затвор за финансови измами

Фрийд каза пред съда, че съжалява.

17:55 - 28.03.2024
Живот

Бонуси от $75 хил. за всяко родено дете. Как Южна Корея се бори с демографската криза

Компании обещават хиляди долари бонуси за тези свои служители, които решат да станат родители

17:22 - 28.03.2024
Важно днес

Хванаха дипломатическа кола с мигранти на "Капитан Андреево"

По информация на телевизията зад волана на автомобила е бил виетнамски гражданин с дипломатически имунитет.

17:06 - 28.03.2024
Важно днес

Нова предизборна рокада в Митниците: Павел Манченко поема столичната служба

Герой от записите "Ало, Ваньо" ще управлява Митници София

16:30 - 28.03.2024