Тошко Йорданов е поискал извънсъдебно споразумение с Асен Василев по дело за клевета Снимка: © Булевард България

Пресцентърът на "Продължаваме Промяната" отрече появилата се в някои медии информация, че е прекратено делото за клевета, заведено от съпредседателя на партията Асен Василев срещу зам.-председателя на "Има Такъв Народ" Тошко Йорданов.

"Към момента ходът на делото е спрян от Софийския градски съд поради подадено предложение от Тошко Йорданов за извънсъдебно споразумение," гласи съобщението. "Асен Василев не е приел това предложение и съдебният процес може да бъде възобновен във всеки един момент по искане на която и да е от страните."

Казусът засяга изказване на Йорданов от парламентарната трибуна през юли 2021 година. Тогава той каза, че през 2013 г. Василев е откраднал интелектуална собственост от фирма и е бил осъден за това от лондонски съд. Съпредседателят на ПП отговори, като заведе иск за 25 100 лева заради "сериозни неимуществени вреди":

"Г-н Йорданов направи едни изявления от трибуната на Народното събрание, за които аз съм завел иск в Софийски градски съд. Смятам, че този спор трябва да бъде решен там," бе неговият отговор.

В петък сайтът "Де Факто" съобщи, че двамата са постигнали взаимно съгласие за спиране на делото, но в събота сутрин от партията на Василев посочиха, че това не отговаря на истината.

Макар да отрича информацията за окончателно прекратяване на съдебния процес, съобщението на "Продължаваме промяната" не посочва, че той е подновен след прекъсването, а че това може да се случи във всеки един момент.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия удари Харков с 15 ракети C-300, най-малко 7 души са загинали

Местните власти съобщават за 16 ранени при атаките

13:49 - 23.05.2024
Млада България

Епидемия ли е самотата сред младите българи: има ли Gen Z проблем?

Епидемията на самотата не прави изключения, а засяга всички - в това число и младите хора в България. Но до каква степен?

13:25 - 23.05.2024