Трагедия в морето: Майка и дете загинаха след падане от ферибот. Полша разследва убийство Снимка: © Getty Images

Трагичен инцидент или убийство? Властите в Швеция и Полша разследват случай, при който жена и 7-годишният ѝ син са загинали, след като са паднали зад борда на ферибот в Балтийско море.

Те са пътували от Швеция към Полша, докато на около повината път между градовете Гданск и Карлскруна детето е паднало от плавателния съд, а майката е скочила зад борда в опит да го спаси. При мащабна спасителна операция двамата са открити във водата, където са прекарали близо час. По-късно двамата са били качени на хеликоптер и откарани в болница, където са починали.

В изявление от петък шведската прокуратура съобщава, че е започнала предварително разследване, в което има повдигнато обвинение за убийство, но добави, че не е идентифициран заподозрян.

Полската прокуратура също се заема със случая. Говорителка на окръжната прокуратура в Гданск казвва, че властите там разследват "убийството на дете и самоубийство на майката“. Тя не даде повече подробности около това.

7-годишното момче и майка му, която е родена през 1985 г., са полски граждани.

Към момента има различни изявления как точно се е стигнало до инцидента на ферибота "Stena Spirit". Първоначално се съобщаваше, че детето е паднало във водата и майката е скочила след него По-късно обаче говорителка на корабната компания Stena Line каза пред полския таблоид „Fakt“, че кадрите от видеонаблюдението не потвърждават тази версия.

"В момента нямаме информация дали това се дължи на неизправност на ферибота. Сътрудничим на полицията и другите органи, които са назначени, за да изяснят причините и обстоятелствата на това събитие", обясни говорител на компанията, организирала транспорта.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024
Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024