Трима българи са сред туристите под карантина в Тенерифе Снимка: © TripAdvisor

Трима български граждани се намират в хотел "H10 Costa Adeje Palace" в Тенерифе, който беше поставен под карантина заради положителна проба на новия коронавирус.

Информацията е потвърдена от Министерството на външните работи. Завеждащият консулската служба в посолството в Мадрид поддържа контакт с тричленното семейство и е готов да им окаже пълно съдействие при необходимост, се казва в съобщението.

До момента испанските власти не са публикували списък с националностите на туристите, които се оказаха блокирани в хотела. Засега не е ясно дали има и други българи, засегнати от карантината.

Според информация на БНТ - тримата членове на семейството живеят в Мюнхен и са заминали за Канарските острови на планирана почивка.

Извънредните мерки в "H10 Costa Adeje Palace" бяха взети заради положителна проба на италиански лекар, отседнал в хотела.

"Хотелът е поставен под полицейско наблюдение и е затворен към момента заради съмнения за наличие на коронавирус на един от гостите - италианец. Очаква се утре да станат ясни резултатите от втория му тест и тогава испанските здравни власти ще решат какви мерки да предприемат, включително дали да поставят хотела под карантина", казват от МВнР.

Всички гости са призовани да останат по стаите си, докато здравните служби извършват тестове.

Междувременно в Барселона беше засечен още един случай на пациент с новия коронавирус - жена, която наскоро се е върнала от пътуване в Северна Италия.

Коронавирусът достигна до Хърватия, Швейцария и Австрия

Още три европейски страни потвърдиха първи положителни тестове за новия коронавирус. Двама пациенти са засечени в Инсбрук (Австрия), като ще останат под карантина до края на седмицата. Става дума за мъж и жена на 24-годишна възраст, които са пътували от Бергамо към столицата на провинция Тирол в петък.

Жената живее и работи в Инсбрук, а приятелят й я е придружил до Австрия. И двамата са потърсили медицинска помощ в местна клиника в понеделник. В момента пациентите са в добро състояние и са под наблюдение. Лекарите са успели да свалят температурата на двамата болни още във вторник. Все още не е ясно дали има други потенциални заразени от контакта с мъжа и жената.

Премиерът на Хърватия Андрей Пленкович също обяви, че човек с коронавирус е приет на лечение в болница в Загреб. Пленкович съобщава, че пациентът е млад мъж, който проявява по-леки симптоми на болестта. Намира се в изолация и в добро състояние за момента. Хърватският пациент се е върнал в страната след пътуване до Милано от 19 до 21 февруари.

В Швейцария също е засечен случай на коронавирус в кантона Тичино, който граничи със Северна Италия. Очаква се здравните власти да дадат повече информация до края на деня.

Прочетете още:


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Тейлър Суифт и разбитите сърца, или какво казват терапевти за 5-те фази на скръбта

Скръбта в действителност е по-малко предвидима

11:05 - 20.04.2024
Важно днес

Със 75 км/ч. над допустимата скорост е шофирал убиецът на треньора Ферарио Спасов

Футболният треньор Ферарио Спасов (61 г.) загина в катастрофа край Велико Търново през ноември миналата година.

10:23 - 20.04.2024
GEN Z дневници

VOL.18: 40 години България на Еверест, каква република сме всъщност, Грузия с урок по бунт

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на "Булевард България"?

09:57 - 20.04.2024
Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024
Живот

Вайбът е в детайла: Япония и стрийт еклектиката на чувства и цветове

И тук, в началото на пролетта, ще празнуваме Япония, Страната на изгряващото слънце с това специално събитие.

09:05 - 20.04.2024