Трима мобилизирани руснаци починаха в лагер в Свредловска обаласт Снимка: © Getty

Трима мобилизирани починаха в тренировъчен лагер на Министерството на отбраната в Свердловска област в село Порошино: един от внезапно спиране на сърцето, един вследствие на злоупотреба с алкохол, един сам е отнел живота си.

Това съобщи порталът EAN.

"Потвърждавам, че има трима починали. Единият мобилизиран мъж умира от пристъп, а другият се самоубива. Третият беше отписан и изпратен вкъщи, където почина веднага от цироза на черния дроб", казва пред портала Максим Иванов, депутат от Държавната дума на Свердловска област, който поддържа връзка с командването на Еланския гарнизон.

Според омбудсмана на Свердловска област Татяна Мерзлякова двама мобилизирани мъже от Курганска област са загинали в Порошино.

"Предполага се, че смъртта на един от тях се дължи на пристъп на епилепсия на фона на алкохолна интоксикация. Военните разследват причината за смъртта на другия, а военният прокурор на гарнизона в Еланск наблюдава случая", съобщи омбудсманът по правата на човека.

По информация на Телеграф канал "База" сутринта на 1 октомври в столовата на военния център за обучение на танкове е намерен мобилизиран мъж, който се е самоубил. Името му е Владимир Потанин, той е на 46 години, живее в Курган и е бил мобилизиран на 26 септември.

По-рано в селището Порошино, където се намира учебният център на Министерството на отбраната "Йелан", беше въведен сух режим. Причината е масов побой, организиран от мобилизирани войници под въздействието на алкохол.

Владимир Путин обяви частична мобилизация в Русия сутринта на 21 септември. Първите мобилизирани са пристигнали днес на територията на т.нар. Луганска Народна република.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024