Тринадесетте ключа на Лихтман: Байдън печели изборите, а не Тръмп

Историкът, който предсказа всички президентски избори от 1984 г. насам, включително победата на президента Доналд Тръмп през 2016 г., обяви своя избор за 2020 г.: Това е номинираният кандидат на Демократическата партия Джо Байдън.

Алън Лихтман, автор и професор по история в Американския университет във Вашингтон, разкри прогнозата си в рекламно видео за The New York Times, публикувано в сряда.

Методът на анализ на Лихтман го постави начело на малцинството анализатори, които успяха да предвидят ​​победата на Тръмп. Историкът твърди, че социологическите проучвания изобщо не са показателни за резултатите от изборите, нито предварителните сметки на гласовете в т.нар. "ключови щати".

"Анкетите и участниците гледат на изборите като на конни надбягвания", казва Лихтман във видеото на "Таймс". „Но историята ни казва, че избирателите не се заблуждават от триковете на кампанията. Избирателите гласуват прагматично според това колко добре партията, която в момента държи Белия дом, управлява страната. "

Социологическите сондажи са „моментни снимки“, каза Лихтман. „Нищо от това в крайна сметка няма никакво въздействие върху резултата от президентските избори.“

Моделът на Лихтман за предсказване разглежда 13 различни категории, които той нарича „Ключове към Белия дом“. Тези 13 критерия имат повече общо с партията, чиито президент управлява в Белия дом, отколкото със самите кандидати.

Ключовете се представят като отговори на въпроси с вярно/невярно. Ако шест или повече от твърденията са неверни, конкурентът - в случая Байдън, се предвижда да спечели изборите.

Присъдата на Лихтман? "Ключовете предсказват, че Тръмп ще загуби Белия дом."

Жените с шанс да станат вицепрезидент на САЩ

Директорът за комуникации на кампанията на Тръмп Тим Мъртоу отвърна на тази прогнозиране в изявление пред CNBC.

"Това са избори като никои други в историята и изборът не може да бъде по-ясен - между успешния мандат на президента Тръмп според всички американци и Джо Байдън с 47 години провали и договорки с крайната левица", каза Мъртау.

"Американските избиратели ще решат тези избори, а не академици или преподаватели."


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024