"ЦСКА-София" - "Левски" променя движението в центъра на София, феновете планират шествия преди мача Снимка: © Getty Images

Движението на автомобили в центъра на София днес се променя заради мача "ЦСКА-София" - "Левски".

"Вечното дерби" на Националния стадион "Васил Левски" започва в 17.30 часа.

От Столична община съобщиха, че от 10.00 до 18.00 часа се забраняват престоят и паркирането на паркинга на моста пред стадиона, като изключение ще има за автомобилите на участниците в мача.

"В следобедните часове е възможно да възникне временно затруднение на движението в централната градска част", добавят от Столичната дирекция на МВР.

Оттам успокоиха гражданите, че са предприети стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена забрана за посещение на спортни мероприятия.

На изградени контролно - пропускателни пунктове в района на стадиона ще се извършва щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Малолетни ще влизат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и от интернет.

Феновете на „ЦСКА- София“ ще бъдат допускани на отворените входове на сектори А и Г, а феновете на „Левски“ – на сектори Б и В.

С оглед избягване на струпване, зрителите могат да се възползват от по- ранното отваряне на входовете на стадиона - 15:30 часа.

Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата, а полицаите ще им помагат при необходимост.

В същото време феновете на ЦСКА-София органзират шествие преди мача като се събират в градинката на Иван Асен в 15 ч. и планират час по-късно да тръгнат към Националния стадион.

От своя страна, Националният клуб на привържениците (НКП) на Левски организира шествие преди дербито. Сборният пункт на сините фенове е бул. Тодор Александров 23, а часът на тръгване също е 15:00.

Двата отбора влизат в срещата съответно от първа и четвърта позиция в класирането, но с разлика от 19 точки помежду си. Победа в подобен сблъсък винаги означава повече от просто три спечелени точки.

Залогът при ЦСКА-София е по-голям, тъй като за първи път от много години отборът е близо до шампионската титла. До момента "червените" успяват да запазят преднината си пред втория Лудогорец.

В Левски ситуацията е по-комплицирана, след като преди седмица Станимир Стоилов напусна поста на старши треньор, давайки гласност на несъгласието с управлението на клуба. Неговата позиция беше заета от Елин Топузаков.

Мъри остави добре изграден отбор с качествени състезатели: Левски е в серия от четири поредни шампионатни победи, които върнаха "сините" на четвъртото място.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Бойко Рашков: Стефан и Марин Димитрови идваха в МВР с информация за купуване на гласове

Бившият главен секретар не знаел, че баща и син Димитрови били разработвани от ДАНС

15:50 - 23.04.2024
Важно днес

Футбол и политика в стил "Орбан": "Газпром" преговаря да е спонсор на "Ференцварош"

Сделката не е официално обявена, но според унгарски медии е в напреднал етап

13:22 - 23.04.2024