Роналдо може да гледа и следващия мач на Световното от резервната скаймейка Снимка: © Getty Images

Португалия превърна победата си срещу Швейцария в триумф - с първи хеттрик на Световното в Катар и исторически добър резултат за отбора във финалните фази на турнира.

Темата, за която всички говорят след мача, обаче е Кристиано Роналдо - а той, изненадващо или не, прекара първите 73 минути от двубоя на резервната скамейка.

Да държиш капитана и звездата на отбора извън игра по време на елиминационна среща от Световно първенство е сериозно решение.

За треньора Фернандо Сантош залогът се оказа абсолютно правилен - заменилият Роналдо 21-годишен нападател Гонсало Рамос вкара три от шестте попадения за Португалия срещу Швейцария.

За мнозина наблюдатели решението на Сантош е много ясен урок към Роналдо - поведението му на примадона трябва да престане.

  • Точно преди началото на Световното първенство Роналдо беше изгонен "по взаимно съгласие" от Манчестър Юнайтед, след като разкритикува решенията на треньора Ерик тен Хаг в интервю за Пиърс Морган.
  • Преди това футболистът си позволяваше да напуска стадиона още преди края на мачовете на Юнайтед, в знак на протест срещу това, че Тен Хаг го държеше в резерва.

68-годишният селекционер на Португалия публично изрази разочарованието си от футболиста заради обидните му жестове при смяната му в последния мач с Южна Корея.

  • Роналдо твърди, че е действал емоционално не заради решението на Сантош да го върне на резервната скамейка след 65 минути игра, а заради подвиквания от играч на противниковия отбор.
  • Сантош обаче даде да се разбере, че не приема подобни прояви от футболистите си.
  • "Да, видях тези кадри. Не ги харесах никак. Не ги харесах. Наистина не ги харесах. Но от този момент нататък, всичко по тази тема приключи. Това са въпроси, които се решават при закрити врата. Вече са разрешени. Точка по тази тема. Всички вече са фокусирани върху мача с Швейцария".

"Точката" по темата явно беше поставена от треньора, защото Роналдо излезе на терена на 6 декември едва след средата на второто полувреме.

37-годишният футболист обяви пред медиите, че няма проблеми със Сантош и се радва на победата. Приятелката му Джорджина обаче подсказа каква е реалната му оценка за събитията в Instagram "Колко жалко, че не можеше да се наслаждаваме на най-добрия футболист в света за 90 минути".

Фернандо Сантош също твърди, че е в много близки отношения с играча, когото познава още от юноша.

Треньорът обаче намекна, че отново може да не разчита на Роналдо за следващия мач на Португалия, като казва, че "всички играчи на скамейката може да бъдат използвани, а ако не влязат в игра със стартовия тим, може да играят и по-късно".

  • Бившият британски футболист Гари Невил призовава Роналдо да спре с "раздразнителността и цупенето". Според него той е заобиколен от фенове, които не смеят да му кажат истината.
  • "Първо треньорът на Ювентус беше виновен. После треньорът на Манчестър Юнайтед беше виновен. Сега и треньорът на Португалия ли е виновен? И тримата постъпиха по един и същи начин с него", посочва той.

Обясненията за проблемите около Роналдо не са свързани само с характера му, а и с незадоволителното му ниво в последните месеци.

Един от най-великите футболисти на всички времена е в края на кариерата си, но все още е ухажван с предложения за космически хонорари - за последно от отбор в Саудитска Арабия.

Много от зрителите в Катар са на стадиона на мачовете на Португалия, за да могат да видят своя идол - първият футболист, който е отбелязвал попадения на 5 Световни първенства.

Националният му отбор обаче е показал, че може да се справя и без него в трудни моменти - през 2016 г. стигна до финал на Европейското първенство под ръководството на Сантош.

Сега новото поколение от звезди на тима доказва себе си в Катар.

Защо Меси и Роналдо играят шах вместо футбол?



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Радан Кънев: Партия ГЕРБ пожела да има избори и си ги получи

Евродепутатът не смята, че промените в конституцията, могат да доведат до криза

18:31 - 28.03.2024
Важно днес

Сарафов, Гешев и Цацаров са извикани на изслушване в комисията за Нотариуса

Последните трима главни прокурори ще бъдат изслушани във връзка с мрежата около Нотариуса

18:24 - 28.03.2024
Технологии

Сам Банкман-Фрийд беше осъден на 25 години затвор за финансови измами

Фрийд каза пред съда, че съжалява.

17:55 - 28.03.2024
Живот

Бонуси от $75 хил. за всяко родено дете. Как Южна Корея се бори с демографската криза

Компании обещават хиляди долари бонуси за тези свои служители, които решат да станат родители

17:22 - 28.03.2024
Важно днес

Хванаха дипломатическа кола с мигранти на "Капитан Андреево"

По информация на телевизията зад волана на автомобила е бил виетнамски гражданин с дипломатически имунитет.

17:06 - 28.03.2024
Важно днес

Нова предизборна рокада в Митниците: Павел Манченко поема столичната служба

Герой от записите "Ало, Ваньо" ще управлява Митници София

16:30 - 28.03.2024