Председателката на Народното събрание Цвета Караянчева стана тема за обсъждане във Фейсбук, след като добави към профилната си снимка бадж "#АзВярвам на Бойко Борисов". Демонстрацията на доверие от страна на Караянчева идва на 15-я ден от протестите и също в деня, в който премиерът Бойко Борисов обяви оставките на 4-ма министри в кабинета и направи общо 5-рокади във властта.

Визията на хаштага #азвярвам е дело на дизайнерката Надя Измирлиева. 

"#АзВярвам на Бойко Борисов 🇧🇬 Ще се броим. "Мирно" протестиращи срещу мирно подкрепящи :) Запомнила съм от приказките, че доброто винаги побеждава злото. Знам също, че светлината винаги разпръсква тъмнината, а надеждата винаги унищожава отчаянието. Затова вярвам!", пише тя като съпровождащ текст към рамката, която всички вярващи в Бойко Борисов могат да добавят към профилната си снимка.  

Цвета Караянчева е сред първите потребители на новия бадж - още в часа на пускането му за свободна употреба. 

Преди месец името на председателката на Народното събрание стана част от скандал, след като в медиите изтекоха записи от телефонен разговор на Бойко Борисов с неизвестен човек, в които премиерът прави цинично изказване по неин адрес. Впоследствие Борисов нарече записите монтаж, но не отрече съдържанието им. Няколко дни след изтичането на записа Борисов даде пресконференция в централата на ГЕРБ, в присъствието на съпартийци и каза по повод думите си към председателката на Народното събрание: 

"А после я прегърна, цуна я, и прощава, защото знае, че всичко правя с душа", и добави, че "някой искал да го скара" с нея, така че тя да си тръгне от ГЕРБ заедно с цялата кърджалийска организация. 

Освен Караянчева и други хора вече ползват баджа като (бившия) актьор и депутат от ГЕРБ - Евгени Будинов, например. 

Междувременно се появи и нов бадж "Аз вярвам на Дани Кирилов", направен от Bankya Analytica.  


ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: КОЙ СПЕЧЕЛИ И КОЙ ЗАГУБИ ОТ ПРОМЕНИТЕ В КАБИНЕТА БОРИСОВ 3

Прочети