Цветана Пиронкова започна квалификациите на Australian Open с убедителна победа Снимка: © Getty Images

Първата тенис ракета на България при жените Цветана Пиронкова се завърна на корта и се класира за втория квалификационен кръг на Australian Open. Това се случи след убедителна победа в два сета над 238-ата в света Киока Окамура - 6-0 6-1.

Българката доминираше категорично през целия мач и в следващия кръг ще се изправи срещу победителката от двубоя между На-Лае Хан и Юлия Грабер.

Квалификациите за "мейджъра" при жените се провеждат в Дубай, а пресявките при мъжете - в Доха. Надпреварата е в Мелбърн и тази година започва по-късно - на 8 февруари.

Цветана Пиронкова е спортист №1 на България за 2020

Днес Пиронкова записа 2 аса в хода на мача, докато нейната опонентка не успя да го стори нито веднъж. Освен това първата ни ракета не направи нито една двойна грешка.

Пиронкова имаше огромно превъзходство по отношение на спечелените на първи сервис точки, където регистрира 81% ефективност срещу едва 40% за Окамура. Българката реализира 50% от точките си за пробив (5 от 10), докато Окамура не успя при нито един от двата си опита.

По-рано през деня Изабелла Шиникова също намери място във втория квалификационен кръг за Australian Open - след победа в два сета над 107-ата в света Осеан Доден (7-5 6-2).

Прочетете още в TennisKafe.com.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024