Twitter върна акаунта на Кание Уест Снимка: © Getty

След почти 8-месечна забрана заради антисемистки публикации и други форми на дискриминация, акаунтът на Кание Уест е възстановен в Twitter.

Американският рапър, известен като Ye, бе обвинен в нарушаване на правилата на платформата, които изрично забраняват подбуждането към насилие. През 2022 г. редица брандове скъсаха връзките си с Уест, включително adidas, чиято спортна линия Yeezy носеше по-голямата част от печалбите на марката.

Откакто акаунтът е върнат в платформата, рапърът не е публикувал нищо ново - на профила му се вижда последната му публикация от 1 декември 2022 г., ден преди да бъде спрян.

По това време Илон Мъск вече бе собственик на Twitter. Тогава милиардерът посочи, че Уест е нарушил правилото срещу подбуждане към насилие и акаунтът ще бъде спрян, както изискват правилата на социалната мрежа.

Деактивирането на акаунта се случи след като рап изпълнителят публикува серия от обидни публикации - една от тях, например, показваше символ, съчетаващ свастика и звездата на Давид.

Първото му предупреждение беше отправено два месеца по-рано, когато Уест бе блокиран от акаунтите си в Twitter и Instagram след публикуване на антисемитски съобщения през октомври.

През същия месец спортният гигант adidas прекъсна връзките си с рапъра, като заяви, че не толерира нито антисемитизма, нито какъвто и да е друг вид реч на омразата.

Миналата година през март рапърът бе премахнат за 24 часа и от Instagram, след като използва обиди на расова основа комика Тревър Ноа.

За момента нито ребрандираната X, нито собственикът ѝ Мъск са коментирали публично възстановяването на акаунта на Кание Уест в събота.

Миналия ноември Мъск възстанови акаунта на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, след като проведе обществена анкета с 51,8% гласуване в полза на възстановяването му.

Тръмп каза, че няма интерес да се връща в социалната мрежа, най-малкото след като пусна своята собствена Truth Social в края на 2021 г.

В края на 2022 г. Уест заяви интерес да купи социалната мрежа Parler - едно от любимите места за "изява" на крайнодесни екстремисти в Америка и радикални привърженици на Тръмп. Сделката така и не се състоя.

Какво прави Кание Уест през 2023 г.?

Смята се, че през настоящата година Кание Уест работи върху издаването на нов албум. Той се намира в японската столица Токио, където е със съпругата си Бианка Ченсори.

46-годишният Уест издаде последния си десети студиен албум Donda през 2021 г.

Защо е добра идея да избягваме хора, които се хвалят, че не четат книги Защо да избягваме хора, които се хвалят, че не четат книги

Adidas най-накрая реши какво да прави със залежаващите маратонки на Кание Уест за над €1 млрд.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Никола Минчев отрича да има нещо общо с казуса с подписите за "Корал"

Прокуратурата призна, че от август 2023 г. се занимава с казуса

14:32 - 29.04.2024
Технологии

Няма ляво, няма дясно - Huwei FreeClip и синия океан от възможности 

Дизайнът не е случаен – този модел попада в нова категория - т.нар. open fit

13:00 - 29.04.2024
Важно днес

Отказва ли се Санчес от премиерския пост след разследването за корупция срещу жена му

Премиерът на Испания обяви своето решение, след като пет дни спря да изпълнява публичните си задължения

12:22 - 29.04.2024
Важно днес

От "Корал" до Пашата: Скандалът с документите на Кирил Петков и взаимните обвинения

Кирил Петков замеси Румен Николов-Пашата в скандала с предполагаемите фалшиви подписи

10:29 - 29.04.2024