Учителят, който прегази 12-годишно дете в Лясковец, е на свобода срещу 1000 лв.

Шофьорът, прегазил дете в Лясковец, няма да бъде задържан с постоянна мярка за неотклонение, а ще излезе на свобода срещу 1000 лв. гаранция.

Мъжът е с чисто съдебно минало, а пробите за алкохол и наркотици на водача, който е 31-годишен учител по физкултура, са отрицателни, казва наблюдаващият прокурор Даниела Харитонова.

Той има шофьорска книжка от 3 месеца, а инцидентът се е случил на оживено място на централната улица „Трети март“ в Лясковец. В района липсва улично осветление. Детето е отивало до близкия магазин за хранителни стоки с велосипеда си.

На шофьора е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост.

Предстои разследване на МВР и прокуратурата, което ще огледа какво е състоянието на пътната настилка, маркировката и наличните светлоотразители. Назначена е автотехническа експертиза, която да изясни как се е случила катастрофата и с каква скорост се е движил автомобилът, прегазил детето.

Довечера в града ще се проведе протестно шествие до Общината срещу липсата на осветление и безопасност по улиците на града. Жителите на Лясковец обвиняват за катастрофата управата на града, която от години не взема мерки за подобряване на уличното осветление и за осветяване на пешеходните пътеки.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поведе на първия тур на президентските избори в Северна Македония

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024