"Оттеглям членството си в Академията за филмови изкуства и науки и ще приема всички по-нататъшни последици, които Бордът сметне за подходящи", написа Уил Смит пет дни след като удари шамар на комика Крис Рок по време на церемонията за връчване на наградите, пише Би Бо Си.

"Действията ми по време на връчването на 94-ите награди "Оскар" бяха шокиращи, причиняващи болка и непростими", се казва в изявлението му.

„Списъкът с тези, които нараних, е дълъг, той включва Крис, семейство му, много от моите скъпи приятели и близки, всички присъстващи в залата, както и публиката по света, която е гледала церемонията у дома“, пише Смит.

Уил Смит е изправен със сигурност пред една от битките на живота си - да спаси кариерата си и да изчисти името си. След като шамарът на актьора улучи водещия Крис Рос пред очите на цялата публика на наградите "Оскар", Академията обмисля отнемането на златната статуетка на Смит.

Тя има намерение да изслуша Уил Смит на 18 април, когато той ще разбере „дали все още има Оскар – и кариера“.

"Предадох доверието на Академията. Лиших други номинирани и победители от възможността да празнуват и да бъдат прославени заради изключителната си работа. Сърцето ми е съкрушено", пише още Уил Смит.

Случаят му се разглежда от вътрешна комисия. Засега другите продукции, в които е ангажиран актьорът, не са излизали с официална позиция или коментар.

Това са Bad Boys 4 и драмата за робството - Emancipation на Apple. Ръководителите на студиата отказват да „изберат страна твърде рано“.

Стана ясно и че полицията на Лос Анджелис е била готова да арестува Уил Смит още по време на церемонията в неделя, но не са предприели никакви действия, защото Крис Рок е отказал да повдигне обвинения.

Органите на реда са обсъдили с Рок различни варианти зад кулисите на церемонията.

,,Рок отхвърли всички тези варианти. Казваше „Не, не, не, добре съм.“ Дори и когато му казах да ги остави да си вършат работата.", сподели продуцентът на "Оскарите" Уил Пакър.

Той даде и първото публично обяснение дали шегата на Рок по адрес на съпругата на Смит е била част от сценария или е плод на импровизация - "Беше изпълнение „свободен стил“", каза Пакър.

Рок направи препратка към филма "Редник Джейн" от 1997 , в който актрисата Деми Мур обръсва главата си. Джейда Пинкет Смит е готова да снима продължението, каза той. Публично известен факт е, че жената на Уил Смит има заболяване, причиняващо косопад.

Пакър дава и още малко светлина за случая - оказва се, че той самият трудно се е ориентирал за случващото се: "Мислех, че е част от някаква импровизация на Крис и Уил. Изобщо не се притесних!”.

Нещо повече - продуцентът на наградите твърди, че Крис Рок не е казал нито една шега от тези, които са били в сценария: "Не прочете нищо от аутокюто!", разказа Уил Пакър в интервю за “Good Morning America”.

След като Крис слиза от сцената, Пакър го пита: „Той наистина ли те удари?“. Отговорът на комика е: „Да, току-що получих удар от Мохамед Али“.

Същата вечер Смит спечели наградата за най-добър актьор за участието си в "Методът Уилямс". Смит играе откачения баща на тенисистките Винис и Серина“. Докато взимаше статуетката, актьорът изнесе петминутна реч, в която сякаш искаше да слее реалния и филмовия си образ.

"Изкуството имитира живота. Приличам на лудия баща, точно както наричат Ричард Уилямс, но любовта те накара да правиш луди неща“, каза Смит. „Надявам се Академията да ме покани обратно.“

Смит, не се извини на Рок в неделя, но предложи извиненията си в понеделник.

,,Прекрачих границата и сгреших“, написа актьорът в Instagam. „Действията ми не са показателни за мъжа, който искам да бъда. Няма място за насилие в свят на любов и доброта.”

Междувременно в Берлин графит, изобразяващ случката на ‘‘Оскарите“ през призмата на меме, набра популярност. Рисунката е на бивш участък от Берлинската стена.

Уил Смит удря шамар на Крис Рок - графит в Берлин


Какво би станало, ако Уил Смит не бе зашлевил Крис Рок Какво би станало, ако Уил Смит не бе зашлевил Крис Рок


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Експлозия избухна в най-голямата рафинерия в Румъния

В района на рафинерията се издигат гъсти облаци черен дим

11:37 - 29.03.2024
Важно днес

Анкетна комисия за "Турски поток" поискаха ПП-ДБ

Министерството на енергетиката не може да отговори къде е картата

11:34 - 29.03.2024
Живот

Терапевтът ви не помага? Опитайте с кон

Конете помагат не само на нас, но и ние на тях

11:00 - 29.03.2024