Уил Смит ще бъде разследван за шамара, който удари на Крис Рок

Въпреки, че докато получаваше своя "Оскар" за "King Richard" Уил Смит се извини за поведението си спрямо Крис Рок, когото беше зашлевил на сцената малко преди това заради нелепа шега по адрес на прическата на госпожа Смит, Академията за филмови изкуства обяви, че ще започне разследване.

В нощта на "Оскарите" думи на Смит не визираха Крис Рок, а по-скоро бяха към публиката.

В понеделник актьорът поднесе по-сериозно извинение за постъпката си. Направи го в Instagram, където сподели, че е "реагирал емоционално" на шегата на Рок за съпругата му Джейда Пинкет Смит. Известен факт е, че Джейда страда от загубата на коса (алопеция), което не попречи на комика Крис Рок да ѝ предложи ролята на Редник Джейн 2.

„Насилието във всичките му форми е отровно и разрушително“, написа Смит. „Поведението ми на снощните награди „Оскар“ беше неприемливо и непростимо. Шегите за моя сметка са част от работата ми, но тази за медицинското състояние на Джейда беше твърде тежка за мен и реагирах емоционално. Бих искал публично да ти се извиня, Крис. Бях извън контрол и сгреших. Срам ме е и действията ми не бяха показателни за мъжа, който искам да бъда. Няма място за насилие в свят на любов и доброта."

Смит добави извинения към филмовата академия, продуцентите на шоуто, присъстващите, зрителите и семейството на Уилямс. Смит беше отличен за ролята си на Ричард Уилямс, баща на тенисистките Винъс и Серина.

„Дълбоко съжалявам, че поведението ми опетни това, иначе прекрасно преживяване за всички нас. Предстои ми работа“, добави Смит.

Заседание на борда на Академията е свикано за сряда вечерта, на която да бъде обсъден инцидентът. Филмовата академия обяви, че „ще проучи по-нататъшни действия и последици в съответствие с нашите стандарти за поведение и законите на Калифорния“.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

"Днес убих човек": Кадри от дрон и телефонен разговор уличиха руски командир във военно престъпление

Потресаващата история за спасението на украинско семейство, попаднало под руски обстрел

17:43 - 22.03.2023

Володимир Зеленски посети войниците от фронта край Бахмут

Президентът на Украйна е на визита в Донецк - най-напрегнатата точка от руската инвазия

15:27 - 22.03.2023

Надписи по мистериозната картина на Полък в България я свързаха с Холивуд и Чаушеску

Прокуратурата ще търси и външна помощ за разследването

14:47 - 22.03.2023