Снимка: © WizzAir

Нискотарифният авиопревозвач "Уиз Еър" няма да осъществява полети от Варна до Лондон, както бе планирано от компанията. Фирмата със седалище в Будапеща съобщи преди три дни, че подновява линията от 16 април (днес), но началникът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски обяви на сутрешния брифинг, че това няма да се случи.

„Уиз Еър“ ще бъдат уведомени, че няма да могат да извършват тези полети. Те няма да се осъществят по разбираеми причини“, каза началникът на ВМА.

„Вече графиката се насочва доста стръмно нагоре“ – по този начин началникът на Националния оперативен щаб описа настоящата ситуация на пандемията в България. Той обяви, че новите случаи на Covid-19 за последното денонощие е 48 и го определи като „своеобразен рекорд“ за последните дни. Общият брой на регистрираните с коронавирус у нас е 783, а спрямо предния ден се бележи 6,5% увеличение. 

Иначе случаите на Covid-19 във Варна са общо 24.

Три дни по-рано Wizz Air обяви, че маршрутът Варна - Лондон ще се изпълнява три пъти седмично - във вторник, четвъртък и събота. Всички останали полети на Wizz Air от морската столица официално остават отменени до 1 май 2020 г. като мярка с цел ограничаване на разпространението на пандемията от Covid-19.

Изпълнителният директор на МБАЛ “Света Анна – Варна” д-р Красимир Петров нарече „безумие“ политиката на нискотарифния авиопревозвач да възобнови полетите до британската столица.

„С изумление научих за предстоящото подновяване на полетите между Варна и Лондон - град епицентър на заразата с COVID-19, от 16 април 2020 г.“, каза преди два дни директорът на МБАЛ “Света Анна - Варна“, цитиран от „Фокус“.

Според него, в резултат на навременно въведените мерки и стриктното им спазване, Варна е успяла „да се съхрани като оазис, много слабо засегнат от заразата“. „Цената за това относително спокойствие плащаме всички – и работещите в болниците, и гражданите“.

„На този фон, намирам възобновяването на полетите Варна – Лондон, три пъти седмично от 16 април, за безумие, в резултат на което има реална опасност да внесем прясна зараза. Призовавам всички мислещи и отговорни хора да се обединим и да се противопоставим на подобен ход, който крие реален риск за живота и здравето на варненци“, каза д-р Краимир Петров.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети