Въпреки войната, Украйна не спира да се шегува - поиска от Германия танкове чрез забавно видео Снимка: © Getty

"Благодарение на Gepard и Iris-T Украйна вече има „супер защита", се пее в музикалния хит Supergeil, с който министерство на отбрана на Украйна опита да привлече вниманието на Германия. Докато уж благодарят за танковете Gepard и системата за противовъздушна отбрана Iris-T, украинците си поискаха танкове Leopard.

Видеото е реплика на едно доста известно немско парче на ексцентричния артист, музикант и художник Фридрих Лихтенщайн, който стана хит през 2013 г., когато продуцира и се появи в музикалния видеоклип Supergeil на берлинската музикална банда Der Tourist.

Година по-късно веригата за търговия на дребно Edeka даде началото на вирусна маркетингова кампания със собствена версия на Supergeil и пусна отделни клипове, в които Лихтенщайн е главното действащо лице и това бързо го направи Интернет сензация.

Сега той е героят и на украинската молба за Leopard. Върху клипа са монтирани снимки на Gepard и Iris-T, наречени "Super Gepard" и "Super Iris".

"Така че вече имате "Super Defense" (супер защита)", се казва във видеото.

Тогава идват и сцените със "Супер Леопард" - комбинирани със "Супер моля". Накрая в клипа се изписва "Благодаря ти Германия". Той е публикуван от украинското министерство на отбраната в Twitter.

Засега германското правителство отказа да достави бойни танкове Leopard и бойни машини на пехотата Marder с обяснението, че никой друг партньор на Украйна не разполага с такива модерни западни танкове. От своя страна Украйна се надява танковете Leopard да помогнат на военните по-лесно да освобождават окупирани от Русия територии.

В търсене на международно внимание и помощ, украинското ръководство разчита на социалните медии в голяма степен. Въпреки драматичността и сериозността на темата за войната, meme-тата и видеата, които публикува Украйна, често са хумористични.

Вижте и оригиналното видео, което ползват украинците, за да се пошегуват:


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Бийонсе пусна нов кънтри албум. С какво "Cowboy Carter" впечатли и феновете, и критиците

Новият албум на Бийонсе включва кавъри на The Beatles и Доли Партън

15:55 - 29.03.2024
Важно днес

По спешност НС отваря "врата" за ръководителите на БНБ и Сметната палата да станат служебни премиери

Аварийни промени в 3 закона по предложение на ГЕРБ и ДПС

15:20 - 29.03.2024
Важно днес

Експлозия избухна в най-голямата рафинерия в Румъния

В района на рафинерията се издигат гъсти облаци черен дим

11:37 - 29.03.2024
Важно днес

Анкетна комисия за "Турски поток" поискаха ПП-ДБ

Министерството на енергетиката не може да отговори къде е картата

11:34 - 29.03.2024