Украинският град Днипро възстанови за един ден улица, бомбардирана от руснаците Снимка: © Валентин Резниченко

Властите в украинския град Днипро успяха да ремонтират една от поразените улици при руския ракетен обстрел само за 24 часа.

Кметът на близо милионния град Борис Филатов коментира, че колегите му са работили цяла нощ, за да възстановят повредените комуникации, пътните настилки, знаците, контактните мрежи и останалата гражданска инфраструктура след нападенията на руската армия от 10 октомври.

Филатов казва, че прави "дълбок поклон" пред своите колеги, служителите на комунални компании и работниците за това, че са успели да се справят.

Ръководителят на областната администрация на Днипро Валентин Резниченко също описа какви усилия са положени след нападението с руските ракети.

"Улица "Калинов", която беше обезобразена от руска ракета, вече е ремонтирана в Днепър. По нея отново се движи градският транспорт. В Кривой рог бяха спасени почти 1000 миньори, които бяха блокирани под земята, поради поразените от атаките шахти. Спасителите бързо пребориха пожарите, провокирани от вражеските удари. Енергетиците върнаха светлината в повечето от останалите без ток домове и втори ден продължават да възстановяват мрежите", пише той.

"Руснаците смятат, че лесно могат да ни сломят с ракетите си. Друг път. Ние сме непоклатими. Всичко ще възстановим", пише Резниченко в Telegram.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024