Украйна нанесе нова ракетна атака близо до военното летище в Севастопол Снимка: © Getty Images

Украйна е извършила нова ракетна атака срещу военно летище в Севастопол. Това става ясно от информация на официални лица в Крим.

През последните месеци полуостровът, където Москва разполага Черноморския си флот, е обект на многократни нападения, като част от продължаващата украинска контраофанзива.

Руските части за противовъздушна отбрана съобщават, че са свалили ракета близо до военното летище Белбек в късните часове на понеделник, съобщи подкрепяният от Русия губернатор Михаил Развожаев в официалния си канал в Telegram.

Според съобщението на Развожаев, Севастопол е останал под въздушна тревога малко преди полунощ. Тя е продължила близо един час.

Движението по главния мост, свързващ руската континентална част с незаконно анексирания Кримския полуостров, също е било засегнато по време на атаката, но вече е възстановено.

Новото нападение срещу Севастопол идва само три дни, след като украинска ракета порази щаба на руския Черноморски флот в Севастопол. Смята се, че руският командир на флота - адмирал Виктор Соколов - е сред убитите при удара заедно с още 33 офицери. Москва обаче все още не е коментирала това твърдение и избягва да даде подробности за загиналите при удара.

Междувременно Русия също продължава с неоправданите си удари и през нощта един човек е загинал, а няколко други са ранени при обстрел на жилищни сгради в украинския град Херсон.

Руският командир Виктор Соколов Командирът на руския Черноморски флот е убит при нападението в Севастопол, твърди Украйна


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024