Украйна порази руски десантен кораб, Русия потвърди Снимка: © Getty

Командващият въздушните сили на Украйна Николай Олешчук съобщи, че в пристанището на Феодосия е поразен големият десантен кораб "Новочеркаск", предават украинските медии.

Информацията е потвърдена и от руска страна.

"Флотът на Русия става все по-малък! Този път руският крайцер "Москва" (потопен през април 2022 г., бел. ред. ) е последван от големия десантен кораб "Новочеркаск". Благодаря на пилотите от Въздушните сили и на всички свързани с тази филигранна работа", написа в "Телеграм" генерал-лейтенантът.

Атаката е осъществена в 2:30 часа местно време. Феодосия се намира ориентировъъчно на 250 км навътре от най-близката точка на фронта.

Ръководителят на окупационните власти в Крим Сергей Аксьонов потвърди удара.

"Проведена е вражеска атака в района на Феодосия. Пристанището е отцепено. Към този час детонациите спряха, пожарът е локализиран", написа Аксьонов в "Телеграм".

По-късно той добави, че е загинал един човек, двама са ранени.

"Загинал е един човек, двама са ранени. Засегнати са шест сгради - основно са избити прозорци. Жителите им са се преместили при роднини и познати. Транспортната инфраструктура работи в нормален режим", съобщи Аксьонов.

За взривове, пожар и след това втори мощен взрив в пристанището на Феодосия съобщават и руските, и украинските източници.

По-късно днес Ройтер съобщи, че противовъздушната отбрана на Украйна е свалила през изминалата нощ 13 от изстреляните от руските сили по украинска територия 19 дрона. Агенцията се позова на военновъздушните сили на Украйна.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

За първи път Делян Пеевски ще води листата на ДПС в Кърджали

Джевдет Чакъров може да води листата за евродепутати на Движението

12:04 - 06.05.2024