Уволнената звезда на FOX Тъкър Карлсън проговори: Има надежда. Ще се видим скоро Снимка: © Screenshot/Twitter

Бившата вече звезда на FOX News Тъкър Карлсън проговори публично за първи път, откакто в понеделник се раздели с консервативната американска медия без обяснения. Във видео в Twitter той отново не коментира FOX и обявеното му уволнение, но намекна, че не се разделя със зрителите си задълго.

Карлсън беше един от най-популярните коментатори на крайното крило на Републиканската партия и водеше шоу по телевизията. Той беше свален от екран внезапно в деня, в който беше обявено решението след края на делото за клевета, в което Fox беше ринудена да плати 787,5 млн. долара заради клевета срещу Dominion Voting Systems.

Компанията, която отговаря за машини за избори в няколко щата, съдеше медията за разпространение на лъжи. Тя беше обвинена от Доналд Тръмп през 2020 г., че е манипулирала резултата от президентските избори, които Тръмп загуби от настоящия американски държавен глава Джо Байдън.

Така в сряда Карлсън сподели загадъчно двуминутно видео, което не обяснява как и защо е свален от екран, но коментира състоянието на американските медии и общество. По думите му като „когато се отдръпнеш от шума за няколко дни“, първо виждат колко хубави хора има, а след това "колко невероятно глупави са повечето от дебатите, които виждате по телевизията“.

Карлсън заявява, че това, което се случва в ефир сега, няма никакво значение. "След пет години дори няма да си спомняме, че сме ги чували".

В края на клипа телевизионният водещ задава въпроса: „Къде все още можете да намерите американци, които казват истински неща? Не са останали много места, но ги има и това е достатъчно. Докато можете да чуете думите, има надежда. Ще се видим скоро."

Раздялата на Карлсън и FOX остана недообяснена и от двете страни, но до нея се стига, след като в делото за клевета срещу телевизията от Dominion Voting Systems репутацията му пострада. В хода на събирането на доказателствата бяха разкрити вътрешни мейли и съобщения, които показват, че Тъкър Карлсън е знаел, че разпространява невярна информация за изборите и за ролята на Dominion в тях. Както той, така и Шон Ханити и Лора Инграм - други популярни коментатори по FOX News - са коментирали помежду си, че съветниците на Доналд Тръмп лъжат.

"Сидни Пауъл лъже, между другото. Хванах я в лъжа. Това е лудост", пише Карлсън в съобщение до Инграм на 18 ноември 2020 г.

"Сидни е чисто луда. Никой не иска да работи с нея. Същото важи и за Руди", отговаря му тя, имайки предвид бившия кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани, адвокат на Тръмп и негов говорител в кампанията за оспорване на изборния резултат.

При напускането на водещия бе съобщено за съдебно дело, заведено от неговия бивш старши продуцент във вечерното му шоу Аби Гросберг. Тя твърди, че работила във враждебна и сексистка среда.

Fox News се раздели с най-голямата си звезда след шумния провал на делото за клевета


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Осъден за убийство може да работи в дупнишката болница от затвора

Ако лекарят бъде върнат на работа, присъдата му ще бъде намалена

19:39 - 24.06.2024
Живот

Картини на Пикасо се озоваха на показ в женската тоалетна на музей

Някои от творбите на Пабло Пикасо са изложени на показ, но в женската тоалетна, след съдебно решение

17:40 - 24.06.2024
Важно днес

Разследват бившия шеф на Европейската инвестиционна банка за корупция

Претърсили са дома на Вернер Хойер като част от проверка за "злоупотреба с влияние"

17:34 - 24.06.2024
Важно днес

Зеленски нареди чистка в държавната гвардия след разкрития за заговори с Русия

СБУ арестува служители, заподозрени в планиране на убийства, включително на президента

16:06 - 24.06.2024
Важно днес

БДЖ пуска още влакове между София и Бургас след недоволство на пътници

БДЖ започва и поетапно оборудване с електронни устройства за продажба на билети

15:31 - 24.06.2024
Живот

Пеем за всички, мълчим за милион

Ироничната обява на рапъра 100 кила от ефира на bTV много добре описва ситуацията на доста от българските музиканти, тяхната финансова мотивация и готовността им да застават зад обществени каузи

14:16 - 24.06.2024
Важно днес

Земеделци от Ямбол продължават протеста си срещу новия областен директор

Недоволството дойде след поредните смени, извършени от кабинета "Главчев"

14:10 - 24.06.2024