Уволнената звезда на FOX Тъкър Карлсън проговори: Има надежда. Ще се видим скоро Снимка: © Screenshot/Twitter

Бившата вече звезда на FOX News Тъкър Карлсън проговори публично за първи път, откакто в понеделник се раздели с консервативната американска медия без обяснения. Във видео в Twitter той отново не коментира FOX и обявеното му уволнение, но намекна, че не се разделя със зрителите си задълго.

Карлсън беше един от най-популярните коментатори на крайното крило на Републиканската партия и водеше шоу по телевизията. Той беше свален от екран внезапно в деня, в който беше обявено решението след края на делото за клевета, в което Fox беше ринудена да плати 787,5 млн. долара заради клевета срещу Dominion Voting Systems.

Компанията, която отговаря за машини за избори в няколко щата, съдеше медията за разпространение на лъжи. Тя беше обвинена от Доналд Тръмп през 2020 г., че е манипулирала резултата от президентските избори, които Тръмп загуби от настоящия американски държавен глава Джо Байдън.

Така в сряда Карлсън сподели загадъчно двуминутно видео, което не обяснява как и защо е свален от екран, но коментира състоянието на американските медии и общество. По думите му като „когато се отдръпнеш от шума за няколко дни“, първо виждат колко хубави хора има, а след това "колко невероятно глупави са повечето от дебатите, които виждате по телевизията“.

Карлсън заявява, че това, което се случва в ефир сега, няма никакво значение. "След пет години дори няма да си спомняме, че сме ги чували".

В края на клипа телевизионният водещ задава въпроса: „Къде все още можете да намерите американци, които казват истински неща? Не са останали много места, но ги има и това е достатъчно. Докато можете да чуете думите, има надежда. Ще се видим скоро."

Раздялата на Карлсън и FOX остана недообяснена и от двете страни, но до нея се стига, след като в делото за клевета срещу телевизията от Dominion Voting Systems репутацията му пострада. В хода на събирането на доказателствата бяха разкрити вътрешни мейли и съобщения, които показват, че Тъкър Карлсън е знаел, че разпространява невярна информация за изборите и за ролята на Dominion в тях. Както той, така и Шон Ханити и Лора Инграм - други популярни коментатори по FOX News - са коментирали помежду си, че съветниците на Доналд Тръмп лъжат.

"Сидни Пауъл лъже, между другото. Хванах я в лъжа. Това е лудост", пише Карлсън в съобщение до Инграм на 18 ноември 2020 г.

"Сидни е чисто луда. Никой не иска да работи с нея. Същото важи и за Руди", отговаря му тя, имайки предвид бившия кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани, адвокат на Тръмп и негов говорител в кампанията за оспорване на изборния резултат.

При напускането на водещия бе съобщено за съдебно дело, заведено от неговия бивш старши продуцент във вечерното му шоу Аби Гросберг. Тя твърди, че работила във враждебна и сексистка среда.

Fox News се раздели с най-голямата си звезда след шумния провал на делото за клевета


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Киев обвинява Русия, че атакува цивилни в Харковска област

Русия включи евтини, но смъртоносни планиращи бомби във войната в Украйна

11:46 - 19.05.2024
Живот

Адв. Мария Шаркова и спортът, който ѝ спаси живота

Move Her Mind, или защо жените трябва да спортуват

11:11 - 19.05.2024
Важно днес

ПП-ДБ се обявиха против идеята ББР да отпуска безплатни кредити за държавни служители

Предложението е на служебната власт, но според ПП-ДБ това е опит за купуване на гласове от ГЕРБ на гласове

10:39 - 19.05.2024
Технологии

Apple разработва по-тънък iPhone

Очаква се моделът да бъде пуснат до 2025 година

09:55 - 19.05.2024
Спорт

Усик с историческа победа срещу Фюри: Украинецът стана абсолютен световен шампион по бокс

"Украинците удариха здраво", написа Зеленски в Telegram

09:26 - 19.05.2024