Вандалско нападение срещу ателието на Велислав Минеков от "Отровното трио" Снимка: © https://www.facebook.com/otrovnototrio

Скулпторът проф. Велислав Минеков сигнализира, че ателието му е станало обект на вандалско нападение в петък вечер.

По описанието му: "вратата е затисната от греди, пейки маси, моите камъни и всичко, намерено там". Прекъснати са кабелите за телефон, телевизия и интернет, като е счупено и осветлението.

"Вероятно това е обикновен вандалски акт. Полицията, присъствала на събитието, предлага жалба до прокуратурата и дава съвет за проследяващи камери и охрана. Искам да знам дали това е битов вандализъм, отмъщение или предупреждение. Бидейки мнителен и чувствителен след някои събития и неприятно поведение ще очаквам ясен отговор. Надявам се, че има честни полицаи", пише Минеков в профила си във Facebook.

През лятото на 2019 г. автомобилът му пострада при умишлен палеж, който според проверката на МВР бил насочен срещу съседната кола - собственост на сръбски гражданин. Минеков обаче твърдеше, че палежът не е първата заплаха срещу него и че колата му е била с разбити стъкла и с разлян бензин в купето.

Велислав Минеков е част от "Отровното трио" заедно с юриста Николай Хаджигенов и PR-а Арман Бабикян, които организираха протестите срещу правителството през лятото на 2020 г. Самият скулптор заявяваше неколкократно, че няма намерение да се кандидатира на предстоящите парламентарни избори и че би подкрепил "всички граждани и политически партии, пожелали промяна в държавата ни, с изключение на крайни националисти, хомофоби, расисти и любители на диктатури".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Нинова видя "зависимости" на Елена Йончева, след като ДПС я номинира за евродепутат

Бившата журналистка още не е казала дали ще приеме номинацията

12:12 - 23.04.2024
Европейски дневници

ЕС иска да спре нова функция в TikTok, която плаща на потребители да гледат видеа

EK започна процедура срещу TikTok

11:35 - 23.04.2024
Важно днес

Ученички от НПМГ ще защитават проекта си в световен конкурс на НАСА

Идеята им за дрон, който предвижда пожари, ще ги отведе в космическия център на НАСА

10:49 - 23.04.2024