Васил Терзиев гласува на машина и призова всички да отидат до урните

Кандидатът за кмет на София Васил Терзиев гласува на машина на втория тур на изборите в София.

Той благодари на всички, които вече са упражнили правото си на глас и призова тези, които все още не са отишли до урните, да го направят.

Всеки един глас обезсмисля безобразията, които се случват по веригата, надеждата ми е хората да разберат, че силата е в тях“, каза Терзиев.

Според него високата избирателна активност намалява тежестта на манипулациите на вота. Терзиев припомни, че на първи тур в страната е имало 500 хиляди невалидни бюлетини.

Не е нормално 15-16% от пуснатите бюлетини да се невалидни, без да коментираме всички безобразия от попълването на протоколи“, каза Терзиев и допълни, че силно вярва, че ако повече хора гласуват, манипулациите ще имат по-малка тежест

Според Терзиев хората, които имат доверие в машинното гласуване не са го загубили.

„Това право ни се отне на първи тур по безобразен начин“, коментира кандидатът за кмет на София и допълни, че целта на много от манипулациите е да откажат хората да упражнят правото си на глас.

Моята надежда е да ги амбицират и да разберат, че ако излязат и гласуват обезсмислят действията на тези, които правят измамите“, каза Терзиев.

Той се пошегува, че поправителният е след 4 години е много важно всеки да даде гласа си за това, кой ще управлява София, защото „залогът е голям" .

На балотажа в София се решава не само кой ще бъде кмет на Столичната община, но и кои ще са 22-ма от 24-те районни кметове в София.

Снимка от провеждането на местни избори през 2023 г. Всичко, което трябва да знаем за балотажа на местните избори на 5 ноември


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Дълъг уикенд за учениците: 17 и 20 май са неучебни дни заради матурите

Дните, в които се провеждат изпитите, са неучебни, но работни

18:14 - 16.05.2024
Текстове от партньори

Новият HUAWEI Pura 70 Ultra е начело в класацията на DXOMARK за смартфон камери

Новият флагман на Huawei е най-модерният смартфон за мобилна фотография, предлаган в момента на пазара.

17:46 - 16.05.2024