Възможно ли е Уди Харелсън и Матю Макконъхи да са братя? Снимка: © Getty

Възможно ли е кино тандемът Уди Харелсън и Матю Макконъхи да има много повече общо от съвместните филми и приятелството, което свързва двамата актьори? Например да се окажат наистина полубратя?

Това (сякаш) не е сценарий на предстояща премиера, а въпрос, който се появява от живия живот. В епизод от подкаста Let’s Talk Off Camera Макконъхи разказва за отношенията си с Харeлсън: „Знаете ли, къде започвам аз и къде свършва той, и къде започва той и къде свършвам аз, винаги е било като мътна линия... Децата ми го наричат чичо Уди. Децата му ме наричат чичо Матю. Когато разглеждаме стари снимки, семейството ми смята, че много негови снимки съм аз. И обратното..."

Разказът продължава с това, че преди няколко години по време на почивка в Гърция, където са и двете семейства, майката на Макконъхи казва: "Уди, знаеш ли, че познавах баща ти". Този коментар провокира и двамата да се поразровят в семейните си истории, казва Матю, цитиран от CNN.

„Продължихме да разгадаваме какво означава това „познавах баща ти“, направихме малко изчисления и открихме, че бащата (на Уди) е бил в отпуск по същото време, когато майка ми и баща ми са били във втория си развод..." А "отпуск" в случая значи от затвора.

И Уди, и Матю са родени в Тексас, САЩ, съответно през 1961 и 1969 г. Бащата на Харелсън, Чарлз, е бил поръчков убиец. Осъден е за първи път през 1960 г. за въоръжен грабеж. В следващите години влиза и излиза от затвора. През 1973 г. е осъден за убийство и освободен след 5 години за добро поведение. През 1981 г. получава две доживотни присъди за убийството на районен съдия. Той също така твърди, че е убил Джон Кенеди. Умира в затвора през 2007 г.

Макконъхи каза, че с Харелсън все още обсъждат дали ще направят или не ДНК тест, за да проверят дали наистина имат и кръвна връзка.

„Вижте, за Уди е малко по-лесно да каже: „Хайде, нека направим (ДНК тестове). На мен ми е по-трудно", казва по-младият "брат" и обяснява, че това на практика значи да рискува да открие, че баща му не му е биологичен баща след 53 години вяра в обратното.

И Макконъхи, и Харелсън имат по двама братя. Те се появяват на екрана заедно във филма EDtv и сериала "True Detective". Очаква се да се съберат отново на екран в комедийно шоу на Apple TV+, наречено Brother from Another Mother, в което играят измислени версии на себе си и живеят заедно в ранчо в Тексас. Шоуто все още няма определена дата на излизане, припомня британският Guardian.

Уди и Матю се срещат за първи път в живота през 1997 г., докато работят върху „EDtv“ - филм на Рон Хауърд. Макар че спорят кой точно е бил първият момент на запознанство. По този повод Макконъхи казва преди време: "Имаше намесена текила"... Допълва, че помни как за първи път вижда бъдещия си близък приятел и партньор на екрана по време на проба на костюми за филма в Сан Франциско. Тогава Харелсън влиза в залата, облечен с „шорти на велосипедист, професионално горнище за велосипеди и все още носи професионалните си обувки за каране на велосипед, с които се разхожда по улиците на Сан Франциско“.

Закономерно, цялата история, която си звучи като сценарий за филм, предизвиква и подозрение, освен усмивки и вяра, че може би ще бъде разкрит вълнуващ житейски сюжет за двама от любимите холивудски актьори. Колумнистът на "Гардиън" за кино, телевизия и музика Стюарт Херитъдж пише, че разказът на Матю, който се разиграва на фона на подготовката за шоуто, наречено "Brother from Another Mother (буквално "Брат от друга майка", като изразът се използва за описание на много близки приятелски отношения - б.р.). Според Херитъдж за Макконъхи това е "доста смел проект, в който да се включите, ако се притеснявате за резултатите от тест за бащинство".

Едно е сигурно - двамата са изключително близки и се наричат един друг "моят брат от друга майка" много преди да се роди идеята за новия проект със същото заглавие.

И Уди Харелсън мисли за ДНК тест, който да провери дали с Матю Макконъхи са братя


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Полицейски щурм и арести на студенти заради пропалестински протести в Колумбийския университет

Сблъсъци избухнаха в кампусите на университета в Лос Анджелис и Ню Йорк. Стигна се и до насилие

14:20 - 01.05.2024
Кино и сериали

Неудобната истина за насилието над деца в Холивуд

Нов документален сериал повдига важни въпроси, но не стига достатъчно далеч

13:24 - 01.05.2024
Важно днес

Радев и граждани въстанаха срещу проекта за частна детска болница, одобрен от кабинета "Главчев"

Фондация "Даная" ще съди държавата заради решението

12:27 - 01.05.2024
Живот

3 дълги уикенда през май и 7 неучебни дни за децата. Вижте кога почиваме

Кога ще почиваме този месец май?

11:52 - 01.05.2024
Важно днес

Министри на ПП ще водят листи. Денков ще е водач в два района

Двама депутати от ПП-ДБ ще участват само във вота за евродепутати

11:15 - 01.05.2024
Важно днес

Почина Пол Остър - "литературната суперзвезда" и автор на "Нюйоркска трилогия"

На 77-годишна възраст си отиде Пол Остър - един от най-значимите писатели на своето поколение

10:11 - 01.05.2024
Важно днес

САЩ похвалиха "великодушното" предложение на Израел за прекратяване на огъня в Газа

Израел гледа на предложението като на „последен шанс“

09:56 - 01.05.2024
Важно днес

Сблъсъци, водни оръдия и сълзотворен газ в Грузия на нов протест срещу "руския закон"

Нов протест срещу спорния закон за "чуждестранните агенти" доведе до остри сблъсъци в Тбилиси

09:06 - 01.05.2024
Живот

Борислава Киркова - една от „майките” на Pole Dance Bulgaria

Навлизаме във водите на пол денса - активност, различна от всички останали

09:00 - 01.05.2024