Когато обвиняемият за смъртта на Милен Цветков - Кристиан Николов, се е врязал в колата на журналиста, талонът на автомобила не е бил в него, а в майка му Десислава Пешева-Николова, която се е намирала извън София. Това съобщи нейният адвокат Константин Симеонов. В предаването „Тази сутрин“ по bTV той категорично отрече Николова да е знаела, че синът ѝ приема наркотици.

„Никой не се е поинтересувал, когато е станало пътно-транспортното произшествие, къде е бил талонът на колата. Той е бил в чантата на г-жа Николова. Малкият талон на колата е бил извън София. Смятам, че няма никаква съпричастност на майката – не защото съм адвокат на г-жа Николова. Нейното обвинение е отговор на общественото мнение, което бе предизвикано от трагедията“, каза адвокатът.

Тя не е платила гаранцията от 100 хиляди лева, която ѝ бе наложена от съда, тъй като е обжалвала размера ѝ.

Колата е собственост на фирма на Десислава Николова. Адвокатът сподели, че не знае с какви пари е закупен автомобилът. „Не е особено скъп. А този модел коли в София са като „жигулите“ преди 10 ноември – много често срещани“, каза той. Допълни, че Десислава Пешева работи в системата на „Сис Индъстрис“, но каза, че не се е занимавал с фирмените ѝ участия.

„Кристиан има собствен автомобил и не знам защо е използвал колата на майка си. Автомобилът е в двора на къщата, в която живеят, а ключовете са на шкафа в коридора. Майката е заминала за провинцията с личния си автомобил, а не с автомобила, който е собственост на нейна фирма“, каза Симеонов.

Той твърди, че има доказателства, че Николова е била извън столицата. „След инцидента двамата не са се видели. Засекли са се само при разпитване на свидетел, и то по „Скайп“. Последно са говорили в деня преди инцидента. Тя е била извън София и това може да се установи заради наличието на подадени документи на КПП-тата. Поне в това отношение има доказателства“.

„Това е един тежък пътен инцидент, който, заради известността на загиналия, е преекспониран в обществото. За да бъде убийство, трябва да има пряка умисъл – тоест деецът да е целял смъртта на конкретен човек. Нарушенията на правилата са факт, но обстоятелствата ще ги определи съдът“, съобщи Константин Симеонов.

„Говорим, че искаме справедлив процес, а искаме линч. Справедливостта като понятие има интересна интерпретация. Очевидно обществото възприема, че няма справедливост в съдебния процес. Факт е, че голяма част от пътно-транспортните произшествия, довели до смърт, завършват с условни присъди“, призна адвокатът.

Означава ли, че автомобилът е бил взет незаконно от сина на Десислава Пешева-Николова? „Дали това е отнемане на МПС? Много пресилено, но може и така да се твърди“, каза адвокатът.

Той сподели, че клиентката му е имала и други пътно-транспортни произшествия преди това. „Мисля, че е имало произшествие със същия автомобил“, каза Симеонов.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Украинците събраха пари и купиха сателит за въоръжените сили: "Украинци, вие сте в космоса!"

Фондацията на украинеца Сергей Притула организира фондонабирането и купуването на сателита

Изтекъл запис от парти със Санна Марин провокира скандал във Финландия

36-годишната жена танцува и пее в компанията на приятели, но опозицията ѝ поиска тест за наркотици

Новата власт "помете" и в бордовете на ВМЗ и "Кинтекс" въпреки съпротивата на БСП

Бившата директорка на ДКК заплашва да съди Министерството на икономиката

Най-известният "глас" на конспирацията QAnon в Германия е арестуван във Филипините

53-годишният мъж ще бъде върнат в Германия, за да бъде съден

Офертата за LNG танкерите изтича: Служебният кабинет не договори нито отсрочка, нито терминал

Още няма отговор от Турция дали може да се намери свободен терминал за разтоварването

Кампанията на Борисов в "Неохим" доведе до жалба пред Финансовия надзор

Владислав Панев иска КФН да провери неверните изявления на Борисов за състоянието на публичното дружество