Когато обвиняемият за смъртта на Милен Цветков - Кристиан Николов, се е врязал в колата на журналиста, талонът на автомобила не е бил в него, а в майка му Десислава Пешева-Николова, която се е намирала извън София. Това съобщи нейният адвокат Константин Симеонов. В предаването „Тази сутрин“ по bTV той категорично отрече Николова да е знаела, че синът ѝ приема наркотици.

„Никой не се е поинтересувал, когато е станало пътно-транспортното произшествие, къде е бил талонът на колата. Той е бил в чантата на г-жа Николова. Малкият талон на колата е бил извън София. Смятам, че няма никаква съпричастност на майката – не защото съм адвокат на г-жа Николова. Нейното обвинение е отговор на общественото мнение, което бе предизвикано от трагедията“, каза адвокатът.

Тя не е платила гаранцията от 100 хиляди лева, която ѝ бе наложена от съда, тъй като е обжалвала размера ѝ.

Колата е собственост на фирма на Десислава Николова. Адвокатът сподели, че не знае с какви пари е закупен автомобилът. „Не е особено скъп. А този модел коли в София са като „жигулите“ преди 10 ноември – много често срещани“, каза той. Допълни, че Десислава Пешева работи в системата на „Сис Индъстрис“, но каза, че не се е занимавал с фирмените ѝ участия.

„Кристиан има собствен автомобил и не знам защо е използвал колата на майка си. Автомобилът е в двора на къщата, в която живеят, а ключовете са на шкафа в коридора. Майката е заминала за провинцията с личния си автомобил, а не с автомобила, който е собственост на нейна фирма“, каза Симеонов.

Той твърди, че има доказателства, че Николова е била извън столицата. „След инцидента двамата не са се видели. Засекли са се само при разпитване на свидетел, и то по „Скайп“. Последно са говорили в деня преди инцидента. Тя е била извън София и това може да се установи заради наличието на подадени документи на КПП-тата. Поне в това отношение има доказателства“.

„Това е един тежък пътен инцидент, който, заради известността на загиналия, е преекспониран в обществото. За да бъде убийство, трябва да има пряка умисъл – тоест деецът да е целял смъртта на конкретен човек. Нарушенията на правилата са факт, но обстоятелствата ще ги определи съдът“, съобщи Константин Симеонов.

„Говорим, че искаме справедлив процес, а искаме линч. Справедливостта като понятие има интересна интерпретация. Очевидно обществото възприема, че няма справедливост в съдебния процес. Факт е, че голяма част от пътно-транспортните произшествия, довели до смърт, завършват с условни присъди“, призна адвокатът.

Означава ли, че автомобилът е бил взет незаконно от сина на Десислава Пешева-Николова? „Дали това е отнемане на МПС? Много пресилено, но може и така да се твърди“, каза адвокатът.

Той сподели, че клиентката му е имала и други пътно-транспортни произшествия преди това. „Мисля, че е имало произшествие със същия автомобил“, каза Симеонов.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Минеков извежда ГЕРБ от централата им в НДК на 10 декември

"Нямам време за губене. Това е плячкосване и присвояване"

И БСП са "против" зеления сертификат за парламента, засега депутатите ще влизат без него

ГЕРБ и ДПС са "за" мярката. "Възраждане", очаквано, са "против"

Най-добрите филми на 2021

Drive My Car получава високи оценки от най-добрите критици, в класацията ни попадат още "Дюн" и "Паралелни майки"

Поне до 17 декември тестването на всички ученици е осигурено

Нова пратка от тестове пристигна в склада на БЧК, съобщиха от МОН

ГЕРБ постла стълбите на Министерството на културата с "Труд"

47 НС ще изслушва Велислав Минеков по казуса с редакцията на вестника

Атанас Атанасов от ДБ поиска пред Радев кадрови промени в службите

"Смятам, че позицията на главния секретар на МВР му е твърде висока"