Версията на адвоката: Майката на Кристиан Николов не е знаела за наркотиците и е била извън София

Когато обвиняемият за смъртта на Милен Цветков - Кристиан Николов, се е врязал в колата на журналиста, талонът на автомобила не е бил в него, а в майка му Десислава Пешева-Николова, която се е намирала извън София. Това съобщи нейният адвокат Константин Симеонов. В предаването „Тази сутрин“ по bTV той категорично отрече Николова да е знаела, че синът ѝ приема наркотици.

„Никой не се е поинтересувал, когато е станало пътно-транспортното произшествие, къде е бил талонът на колата. Той е бил в чантата на г-жа Николова. Малкият талон на колата е бил извън София. Смятам, че няма никаква съпричастност на майката – не защото съм адвокат на г-жа Николова. Нейното обвинение е отговор на общественото мнение, което бе предизвикано от трагедията“, каза адвокатът.

Тя не е платила гаранцията от 100 хиляди лева, която ѝ бе наложена от съда, тъй като е обжалвала размера ѝ.

Колата е собственост на фирма на Десислава Николова. Адвокатът сподели, че не знае с какви пари е закупен автомобилът. „Не е особено скъп. А този модел коли в София са като „жигулите“ преди 10 ноември – много често срещани“, каза той. Допълни, че Десислава Пешева работи в системата на „Сис Индъстрис“, но каза, че не се е занимавал с фирмените ѝ участия.

„Кристиан има собствен автомобил и не знам защо е използвал колата на майка си. Автомобилът е в двора на къщата, в която живеят, а ключовете са на шкафа в коридора. Майката е заминала за провинцията с личния си автомобил, а не с автомобила, който е собственост на нейна фирма“, каза Симеонов.

Той твърди, че има доказателства, че Николова е била извън столицата. „След инцидента двамата не са се видели. Засекли са се само при разпитване на свидетел, и то по „Скайп“. Последно са говорили в деня преди инцидента. Тя е била извън София и това може да се установи заради наличието на подадени документи на КПП-тата. Поне в това отношение има доказателства“.

„Това е един тежък пътен инцидент, който, заради известността на загиналия, е преекспониран в обществото. За да бъде убийство, трябва да има пряка умисъл – тоест деецът да е целял смъртта на конкретен човек. Нарушенията на правилата са факт, но обстоятелствата ще ги определи съдът“, съобщи Константин Симеонов.

„Говорим, че искаме справедлив процес, а искаме линч. Справедливостта като понятие има интересна интерпретация. Очевидно обществото възприема, че няма справедливост в съдебния процес. Факт е, че голяма част от пътно-транспортните произшествия, довели до смърт, завършват с условни присъди“, призна адвокатът.

Означава ли, че автомобилът е бил взет незаконно от сина на Десислава Пешева-Николова? „Дали това е отнемане на МПС? Много пресилено, но може и така да се твърди“, каза адвокатът.

Той сподели, че клиентката му е имала и други пътно-транспортни произшествия преди това. „Мисля, че е имало произшествие със същия автомобил“, каза Симеонов.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кирил Петков: Няма да се откажем, нито ще се предадем

ПП-ДБ се регистрираха в ЦИК за изборите на 9 юни

12:31 - 24.04.2024
Живот

Олена Грицюк - бежанката от Чернигов, която преведе "История Славянобългарская" на украински

Архитектката сама превежда и оформя Паисиевото издание

11:48 - 24.04.2024
Важно днес

Не МВР, а bTV разпространи още кадри от инцидента с журналиста Димитър Стоянов

И те обаче поставят въпрос дали конфликтът не започва по-рано

11:25 - 24.04.2024
Важно днес

"Зелено движение" даде заявка за своя парламентарна група в новия парламент

Партията се регистрира самостоятелно за участие в изборите на 9 юни

11:24 - 24.04.2024
Важно днес

Денков: Заради ГЕРБ и ДПС губим пари по Плана за възстановяване и устойчивост

Докато не се реализират реформите, които се изискват по ПВУ – плащания няма да има

09:31 - 24.04.2024