България спечели първо място за най-добър видеоклип, популяризиращ дестинация, на едно от най-значимите туристически изложения в света.

Отличието беше връчено на официалната церемония на 41-ото издание на международния форум в Мадрид FITUR. Той има за цел да възстанови и стимулира туристическата индустрия в настоящата ситуация, в която държавите се възстановяват от Covid-кризата.

Видеото е част от единния криейтив макет и рекламни продукти, създадени за интегрираната рекламно-комуникационна платформа на Бранд България. Той цели да покаже богатия спектър от туристически продукти за всеки сезон. Дело е на една от най-големите рекламни и комуникационни групи в света Havas.

Клипът, който беше пуснат през октомври миналата година, показва в продължение на минута някои от най-красивите кътчета в България – от плажовете до ски курортите. Видеото е озаглавено „Открий своята история“ и в него могат да се видят още традиционни български обичаи и ритуали.

Режисьор на клипа е Диана Минчева-Йорданова, продуценти са Screen Brothers, а творческата концепция на проекта е на Havas Bulgaria.

През есента на 2019 г. компанията бе избрана от Министерството на туризма да създаде единен криейтив макет и рекламни продукти за Бранд България. След стотици изминати километри из любими, забравени или непознати дестинации в страната Havas изпълни мисията си благодарение на екип от над 100 души. Те създадоха общо 54 телевизионни клипа, 18 радио спота, 92 варианта на ключови визии, уеб банери и др.

"Концепцията „Открий своята история“ се роди като послание, което да покаже, че България може да предложи нещо вълнуващо за всеки“, казват от Havas.

Целта при създаването на рекламата е била да напомни за красотата на страната на всички, които може би са я забравили, и да я представи на тези, които тепърва ще я открият сами за себе си.


Прочетете още:

Гърция направи идеалната реклама за хората, преуморени от локдауна


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Иван Костов: Партиите са в плен на зловреден популизъм за Covid-мерките

"При това положение трябваше твърдо да се затвори всичко, за да продължат учениците да ходят на училище"

Кацаров след призивите за оставка: Налагам Covid-сертификата, за да спася животи - няма алтернатива

"Правя го с нежелание, но да сте чули тези, които искат оставката ми, да са предложили алтернатива?"

Всички са против покупката на "Нюкасъл" от принц Бин Салман: "Какво ли си мисли вдовицата на Хашоги"

Политици, организации и клубове протестират, феновете на тима се радват

Хората не са луди, политиците са некадърни

Ваксинационната кампания най-после помръдна от дъното - но не заради малодушието на партийните лидери

Прокуратурата разследва кой е авторът на снимката „Pi Ar Sevi Boiko”

Държавното обвинение разследва човека, който засне Гешев да си пише със Севделина Арнаудова - заплашен е със затвор или глоба

Годеникът на убитата американска влогърка Габи Петито също е открит мъртъв

Брайън Лондри беше основният заподозрян за убийството ѝ