България спечели първо място за най-добър видеоклип, популяризиращ дестинация, на едно от най-значимите туристически изложения в света.

Отличието беше връчено на официалната церемония на 41-ото издание на международния форум в Мадрид FITUR. Той има за цел да възстанови и стимулира туристическата индустрия в настоящата ситуация, в която държавите се възстановяват от Covid-кризата.

Видеото е част от единния криейтив макет и рекламни продукти, създадени за интегрираната рекламно-комуникационна платформа на Бранд България. Той цели да покаже богатия спектър от туристически продукти за всеки сезон. Дело е на една от най-големите рекламни и комуникационни групи в света Havas.

Клипът, който беше пуснат през октомври миналата година, показва в продължение на минута някои от най-красивите кътчета в България – от плажовете до ски курортите. Видеото е озаглавено „Открий своята история“ и в него могат да се видят още традиционни български обичаи и ритуали.

Режисьор на клипа е Диана Минчева-Йорданова, продуценти са Screen Brothers, а творческата концепция на проекта е на Havas Bulgaria.

През есента на 2019 г. компанията бе избрана от Министерството на туризма да създаде единен криейтив макет и рекламни продукти за Бранд България. След стотици изминати километри из любими, забравени или непознати дестинации в страната Havas изпълни мисията си благодарение на екип от над 100 души. Те създадоха общо 54 телевизионни клипа, 18 радио спота, 92 варианта на ключови визии, уеб банери и др.

"Концепцията „Открий своята история“ се роди като послание, което да покаже, че България може да предложи нещо вълнуващо за всеки“, казват от Havas.

Целта при създаването на рекламата е била да напомни за красотата на страната на всички, които може би са я забравили, и да я представи на тези, които тепърва ще я открият сами за себе си.


Прочетете още:

Гърция направи идеалната реклама за хората, преуморени от локдауна


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Водещата на спортните новини по bTV Флорина Иванова напуска телевизията

Журналистика ще работи с Димитър Бербатов

ПП започва преговори с БСП и ДБ още в събота

Андрей Гюров: "Има много добра база за продължаване на разговорите и намиране на съгласие"

Румен Радев връчи мандата на Асен Василев

Вижте церемонията на живо

Кои държави нямат посолства, но имат посланици за България

Русия няма да е единствената държава без посолство в София

Петков: Митрофанова се опитва да играе със страховете на хората

Никой дипломат не може да си позволява да поставя ултиматуми на България, заяви премиерът в оставка

Митрофанова ще поиска закриване на Руското посолство в София

Митрофанова посети МВнР след отказа от подчинение на ултиматума ѝ

БСП се връща към преговори с ПП след номинацията на Асен Василев за премиер

ИТН не смята да подкрепя Василев, а си представиха Никола Минчев на мястото на Кирил Петков