Владо Карамазов се връща на щат в Народния театър след скандала с Морфов Снимка: © Мирослава Дерменджиева за @boulevardbulgaria

Актьорът Владимир Карамазов обяви, че става част от щатната трупа на Народния театър - седмица след кулминацията на скандала, при който главният режисьор Александър Морфов беше отстранен дисциплинарно след политически протест срещу PR-а Велислава Кръстева.

Карамазов обяви решението си в своя Facebook профил, като казва, че "сега в театъра наистина се случват неща, които за един актьор са повече от прекрасни. И искам да бъда част от тях".

Той посочва, че от 15 години е актьор на свободна практика, като и преди е получавал предложения да започне работа на щат. Обяснението му защо ги е отхвърлял досега е, че "не виждах да има интересна творческа посока както за актьорите, така и за зрителите.

"Не съм мислил, че световни режисьори като Деклан Донелан, Тимофей Кулябин, Йерней Лоренци, Джон Малкович, Оскарас Коршуновас ще поставят на сцената на Националния театър. С някои от тях вече се видяхме и разговаряхме. Защото в Народен театър „Иван Вазов“ има място и за световен театър. А и Народният театър трябва да показва своите спектакли на света. Никога не съм усещал такова отваряне на театъра към света и вярвам, че предстоят много хубави неща", пише още той.

Владо Карамазов зае страна по казуса "Морфов / Василев" още в началото на скандала срещу бившата ръководителка на "Връзки с обществеността" Велислава Кръстева, като обяви, че зрителите не се интересували кой е в администрацията на театъра и се възмути от намесата на тогавашния министър на културата Велислав Минеков.

Тогава той даде по-практичен мотив за подкрепата си за директора - повишението на заплатите в трупата, към която сега е решил да се присъедини.

"И кое е по важното? Актьорите на първия театър в България да се чувстват за първи път оценени финансово, да живеят по-добре и да могат да си гледат семействата или че в театъра е назначен човек, който има неугодно за някой хора минало. Не се говори за всички други позитивни неща, които се случват в момента в Народния театър", коментираше още той.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Борисов "помирил държавата със сглобката", за да не стане като в Словакия

Симеон Дянков се оказа изненадващ гост на предизборна кампания на ГЕРБ

18:53 - 17.05.2024
Технологии

А1 спечели четири отличия във вечерта на наградите 

Кампанията "Интернет за всички" за безопасна интернет среда за децата също получи приз

17:37 - 17.05.2024
Живот

На тъмно: Сърбия подари знакова сграда на зетя на Тръмп, за да построи хотел

Властите твърдят, че не са продавали, а са отдали терена под наем за 99 години

16:44 - 17.05.2024
Важно днес

Румен Радев: Не виждам основание за промени в ръководството на НСО

Президентът очаква извънредното заседание на НС да се превърне в "предизборна трибуна"

15:27 - 17.05.2024