Владо Карамазов се връща на щат в Народния театър след скандала с Морфов Снимка: © Мирослава Дерменджиева за @boulevardbulgaria

Актьорът Владимир Карамазов обяви, че става част от щатната трупа на Народния театър - седмица след кулминацията на скандала, при който главният режисьор Александър Морфов беше отстранен дисциплинарно след политически протест срещу PR-а Велислава Кръстева.

Карамазов обяви решението си в своя Facebook профил, като казва, че "сега в театъра наистина се случват неща, които за един актьор са повече от прекрасни. И искам да бъда част от тях".

Той посочва, че от 15 години е актьор на свободна практика, като и преди е получавал предложения да започне работа на щат. Обяснението му защо ги е отхвърлял досега е, че "не виждах да има интересна творческа посока както за актьорите, така и за зрителите.

"Не съм мислил, че световни режисьори като Деклан Донелан, Тимофей Кулябин, Йерней Лоренци, Джон Малкович, Оскарас Коршуновас ще поставят на сцената на Националния театър. С някои от тях вече се видяхме и разговаряхме. Защото в Народен театър „Иван Вазов“ има място и за световен театър. А и Народният театър трябва да показва своите спектакли на света. Никога не съм усещал такова отваряне на театъра към света и вярвам, че предстоят много хубави неща", пише още той.

Владо Карамазов зае страна по казуса "Морфов / Василев" още в началото на скандала срещу бившата ръководителка на "Връзки с обществеността" Велислава Кръстева, като обяви, че зрителите не се интересували кой е в администрацията на театъра и се възмути от намесата на тогавашния министър на културата Велислав Минеков.

Тогава той даде по-практичен мотив за подкрепата си за директора - повишението на заплатите в трупата, към която сега е решил да се присъедини.

"И кое е по важното? Актьорите на първия театър в България да се чувстват за първи път оценени финансово, да живеят по-добре и да могат да си гледат семействата или че в театъра е назначен човек, който има неугодно за някой хора минало. Не се говори за всички други позитивни неща, които се случват в момента в Народния театър", коментираше още той.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Асен Василев остана без пост на вицепремиер след "недоразумение" между ГЕРБ и ПП-ДБ

Финалният вариант на кабинета "Денков-Габриел" се оказа предпоследен

19:31 - 02.06.2023

"Труд" се опитва да се измъкне от 3 млн. дългове към НАП през нова фирма

Разследване на "Капитал" показва странни действия на Петьо Блъсков

18:45 - 02.06.2023

Сериалите, които ще гледаме през юни 2023

Юни ще предложи завръщането на хитове като "Black Mirror" и "The Witcher"

17:24 - 02.06.2023

Иван Гешев официално поиска имунитета на Бойко Борисов

Прокуратурата иска да повдигне обвинение на председателя на ГЕРБ

17:07 - 02.06.2023