Vol. 16: Априлски шеги, професия "фен на Хари Стайлс" и вратата, на която няма място за Джак

Събота е, навън отново е твърде топло за пролетта, а ние се питаме: Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на някои от представителите на поколението Z* в редакцията на "Булевард България"?

Аз съм Николета Стефанова (23 г.) и с удоволствие се включвам в рубриката "Gen Z дневници", за да ви споделя какво ме накара да спра да скролвам и да се зачета тези дни. За момент забравяме за трудностите по света и у нас и отправяме поглед към една по-лека страна на събитията. Ето какво съм ви подготвила:

Шеги и признания на 1 април

Една четвърт от годината вече измина. Вместо да си задаваме въпроса: „Кога мина това време?“, можем да игнорираме тревогите и да се позабавляваме. Тази седмица отбелязахме Деня на шегата, който се падна в понеделник - най-лошия ден от седмицата, официално обявен за такъв от рекордите на Гинес. Но това е само още един повод да се посмеем.

Сред най-добрите шеги беше „новината“, че Тейлър Суифт се отказва от частния си самолет в името на природата. За да намали въглеродния си отпечатък от световното си турне “Eras Tour”, Суифт ще пътува в гребна лодка с най-близките си приятели, личен стилист, нутриционист и капитана на лодката. Всички те ще се редуват кой да гребе.

Първото плаване ще се осъществи през май месец между Стокхолм и Лисабон. По-късно звездата ще прекоси Атлантическия океан по маршрута на кораба „Титаник“. Суифт планира да дари частния си самолет на сиропиталище в родния ѝ град в Пенсилвания, за да бъде превърнат в площадка за игра и отглеждане на билки. Грета Тунберг би одобрила.

Успешните шеги (както и дезинформацията) често засягат известни личности и горещи теми, затова и не е изненада, че Тейлър Суифт беше центъра на внимание и този път. Ден по-късно сп. "Forbes" я включи в списъка на най-богатите хора в света, оценявайки състоянието й на стойност 1,1 милиарда долара, което хич не си е шега работа.

В Деня на шегата все пак се оказа, че има и нещо истинско. В пост в Instagram актрисата Аня Тейлър-Джой, позната ни най-вече от сериала "Дамски гамбит" (The Queen's Gambit) и комедийния трилър "Менюто" (The Menu), обяви, че точно на 1 април 2022 г. се е омъжила тайно за музиканта Малкълм МакРей. Това е година по-рано от тържеството, отразено в медиите през 2023 г., за което се твърдеше, че е официалната сватбена церемония на двойката.

Да заснемеш дивата природа

Когато бях на 10, спечелих поощрителна награда за снимката ми на водно конче от списание "NatGeo Kids". Да, тогава имахме абонамент за истински хартиени издания, ти да видиш! Славата ми на фотограф на дивата природа не продължи дълго, но още се впечатлявам от майсторството зад обектива.

Предлагам ви да видим истинските снимки, заслужили приз от Световните награди за природна фотография 2024 (World Nature Photography Awards) - а моето водно конче ще остане за някой друг път.

Историите зад снимките са също толкова грабващи.

На почивка в Шотландия британската фотографка Трейси Лунд вижда хиляди птици рибояди, които се гмуркат в търсене на риба. Наема апарат и прави 1800 кадъра, от които ползва само два. С един от тях печели Голямата награда за Природен фотограф на годината и злато в категория „Поведение - птици“. На това му се казва продуктивна почивка.

Легендарната врата, на която няма място за Джак, отново е в главната роля

Малко врати са по-известни от вратата, на която Роуз от филма „Титаник“ (Titanic) се спасява след потъването на кораба. Говоря за вратата, която лесно можеше да побере и нейния любим Джак, който замръзва в ледените води на океана и потъва на дъното.

Дебатът около вратата започва още при премиерата на филма през 1997 г.. По-късно се превръща в муза за миймове и поражда коментари от феновете нa третия най-печеливш филм в историята.

Вратата, която понякога е описвана като третия главен герой в "Титаник", беше продадена наскоро на търг на стойност от 718 750 долара. Щедрият купувач е "Planet Hollywood" - верига ресторанти и хотелски комплекси в САЩ.

Оказва се също, че не е продадена точно вратата, а само част от рамката на вратата на салона. Реквизитът на филма е близко копие на останките, намерени след потъването на кораба през 1912г.

На търга са продадени и други култови предмети като камшикът на Индиана Джоунс, Spiderman костюмът на Тоби Магуайър и брадвата, използвана от Джак Никълсън в хорър филма "Сиянието" (The Shinning).

След търга дискусията продължи. Феновете на "Титаник" попитаха в X дали може новият собственик да провери дали двама души все пак могат да се поберат на вратата.

Търсим: фенове на Хари Стайлс

Манията по известни личности не е нищо ново, но за малко селце като Холмс Чапъл - мястото, където е израснал Хари Стайлс, приливът на туристи рязко променя ежедневието на местните. За 2023 г. над 5000 фенове на британския изпълнител са посетили селото в Графство Чешър. За сравнение населението на Холмс Чапъл наброява 6700 към 2021 г.

Това означава, че докато някой дядо англичанин отива да си вземе хляб и вестник, среща фенове от целия свят, които си правят селфита в пекарната W Mandeville’s. В нея певецът работи в тийнейджърските си години, когато се явява в предаването "X Factor" през 2010 г. И сега 14 години по-късно младежи се стичат в селото, за да се докоснат до живота на Стайлс.

Нещо като да гледаш документален филм, но на живо. Ето защо миналата година местна общност създава "Пешеходна карта на Хари Стайлс", а този април обявява, че търси екскурзоводи, които знаят в детайли биографията на Хари Стайлс.

Екскурзоводите ще водят туристите на емблематични места от моменти в живота му – дом, училище, първа целувка, първа работа, среща с Тейлър Суифт в китайски ресторант. Обиколките започват през юни 2024 г. и бизнесите в селото вече монетизират славата на изпълнителя.

Първата дама на Франция в "Емили в Париж"

Четвъртият сезон на сериала "Емили в Париж" (Emily in Paris) най-вероятно ще включва известна личност, но не от кино средите, а от политиката. Специална гост звезда ще бъде първата дама на Франция Брижит Макрон.

Тази седмица тя се появи на снимачната площадка на известната продукция на Netflix. Според главната актриса в сериала Лили Колинс, съпругата на френския президент Еманюел Макрон е голям фен на сериала.

Макар че сериалът е критикуван, че твърде много романтизира парижкия живот, а героите вътре са наивни - той безспорно е голям успех за Netflix. Първият сезон е гледан от 58 млн. души само в първия месец от премиерата му, което го превръща в един от хитовете по време на пандемията. Вторият и третият сезон също събраха достатъчно голям интерес.

Първата дама на Франция Брижит Макрон ще участва в "Емили в Париж"

"Емили в Париж“ 3 е все така безпроблемен, глупав и забавен


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Борисов обяви "позитивна кампания" и вкара в действие името на Алексей Петров

Лидерът на ГЕРБ влезе в ролята на рекламно лице на партията

18:42 - 29.04.2024
Живот

Бритни Спиърс ще плати милиони на баща си, за да сложи край на делото за попечителство

Звездата твърди, че не е получила "справедливост" в съдебния процес

18:31 - 29.04.2024
Текстове от партньори

Много повече общуване в чужбина с A1 Roaming Revolution

17:59 - 29.04.2024
Европейски дневници

ЕС се готви да разследва Facebook и Instagram, включително за прокремълска пропаганда

ЕС ще проверява работата на Meta с руската дезинформация в социалните ѝ мрежи

17:23 - 29.04.2024
Технологии

Институтът за Big Data в СУ ще черпи опит за високи технология от Япония

Той ще си сътрудничи с университета в град Цукуба

16:40 - 29.04.2024
Важно днес

Ердоган с важно послание към НАТО, подкрепи Марк Рюте за генерален секретар

Нидерландският премиер е сочен за фаворит за поста на Йенс Столтенберг

15:21 - 29.04.2024
Важно днес

Никола Минчев отрича да има нещо общо с казуса с подписите за "Корал"

Прокуратурата призна, че от август 2023 г. се занимава с казуса

14:32 - 29.04.2024
Важно днес

"Политиката може да е брутална". Най-младият първи министър на Шотландия подаде оставка

Хумза Йосаф положи клетва точно преди 13 месеца

14:17 - 29.04.2024