Володимир Зеленски посети войниците от фронта край Бахмут

Украинският президент Володимир Зеленски посети Донецката област, в която се водят най-тежките сражения от руската военна инвазия.

Снимки и клипове от визитата показват как Зеленски провежда срещи и дава награди на войници от фронтовите позиции в Бахмут.

Това е най-горещата точка от бойните действия в последните няколко месеца, като украинските сили удържат позициите в града, докато са атакувани от редовата руска армия и наемниците от "Вагнер".

Президентът е изслушал и доклад за оперативната ситуация и хода на бойните действия в региона на Бахмут.

"Имам честта днес да бъда тук, в източната част на нашата държава, в Донбас, и да наградя нашите герои, да ви благодаря и да ви стисна ръка. Благодаря ви, че защитавате държавата, суверенитета, изтока на Украйна", казва Зеленски.

Володимир Зеленски е посетил и болница, в която се лекуват пострадали украински военнослужещи.

"Искам да благодаря на медиците от Въоръжените сили на Украйна за техния професионализъм и работа. До победата ще е нужно да спасявате живота на много хора, които защитават нашата дъжрава. Вие я защитавате на своя фронт", казва още той.

Постоянните сражения в Бахмут продължават вече няколко месеца, като украинското военно командване и Зеленски смятат, че градът не бива да бъде напускан въпреки непрекъснатите атаки на руснаците и изпращането на стотици наемници като "пушечно месо" от "Вагнер" срещу позициите на армията на Украйна.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Д-р Благомир Здравков: Епидемия от коклюш може да се преодолее с ваксинация

При-най малките бебета симптомите на болестта може да не са кашлица

10:07 - 21.04.2024
Важно днес

Казусът Благовест Георгиев: Може ли Столичният общинският съвет да изключи съветник?

В началото на април Георгиев участва в пътен инцидент, а впоследствие се опита да избяга от местопроизшествието.

16:23 - 20.04.2024