Всички пътища в област Разград са затворени заради снега

Движението на всички моторни превозни средства е спряно в област Разград заради силния снеговалеж, а пътищата остават затворени и в понеделник на обяд.

На отсечките Разград - Търговище, Разград - Русе, Разград - Побит камък на места преспите достигат до 2-3 метра, съобщават от АПИ.

bTV показа как десетки автомобили и автобус с деца са били блокирани на пътя на 3 км от изхода на Разград в посока Търговище.

Колите са попаднали в тапа, след като са тръгнали след снегорин, но машината е аварирала.

Пострадалите се извозват с верижна техника и са настанявани на безопасно място.

Шофьор на бус, превозващ хляб, е нощувал в автомобила си насред пътя и все още чака движението да се освободи.

"Чакаме да дойдат господата с техниката да отворят пътя, чак ей сега дойдоха. Полицаите ме заблудиха от Шумен. Като се пусках от магистралата за Разград, ми казаха да мина през Търговище. Всичката вина е в полицая. (Прекарах нощта) на седалката, седиш си, чакаш, нищо друго не може да се направи", казва човекът.

АПИ отново апелира шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция, да не предприемат резки маневри.

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Училище за русалки: Петя, която превръща приказката в реалност

Въпрос към момичетата: Колко от вас като деца са мечтали да станат русалки? 

18:30 - 28.04.2024
Важно днес

Петков: Пеевски държи влиянието в прокуратурата и службите, а Борисов - гласовете, за да няма реформа

Според Петков преговори след изборите са възможни само ако Борисов се "разкачи" от Пеевски

18:18 - 28.04.2024