Владимир Путин се появи на стадион "Лужники" в Москва по повод осмата годишнина от анексирането на Крим в тъмносиня парка на италианската премиум марка Loro Piana. Западните медии бързо разкриха, че якето е на стойност около милион и половина рубли, които се равняват на над 24 хиляди лева. То може да бъде купено онлайн от сайта на руския ЦУМ, но само след предплащане.

Loro Piana яке Путин

По-интересният детайл е, че е твърде вероятно под якето си президентът на Русия да е имал бронежилетка. Путин държа реч за правото на жителите на украинския полуостров да "поискат" да се присъединят към Русия с референдум. Направи впечатление, че той стоеше на отделна платформа, като в радиус от около 20 метра около него нямаше други хора.

В руска сайтове за почасова работа може да се види и как е набирана публиката на събитието, а именно срещу 300 рубли.

Путин, пропаганда и манипулация. Оферта за работа - масовка хора

Заплатата е за два часа присъствие на стадиона, а плащането става след отчитане на снимка от мястото и по карта. "Трябват ни много хора, вземете приятели и роднини", пише в обявата.

Якето на Путин от концерта в Москва струва 1,5 млн. рубли Lora Piana е макара специализирана в кашмирени дрехи или такива от изключително висококачествени материи. Парката на Путин е от ветроустойчива материя, с пълнеж от пух и пера, и с подплата в качулката от копринена нутрия През 2013 брандът става собственост на френския холдинг LVMH. Парадоксът е, че след началото на войната в Украйна цялата група на модната къща LVMH се изтегли от руския пазар и обяви многомилионна помощ, която да е в подкрепа на Украйна.

Цената на якето на Путин, на фона на рестрикциите, които изпитват руснаците в резултат на мерките наложени от Запада, както и на нивата на заплатите в страната, е направо скандална. На руските граждани е забранено да теглят повече от 10 000 долара и трябва да се обосноват защо го правят. Средната заплата в страната е около 700 000 рубли годишно.

Въпреки италиански си стил - бялото поло и синята парка, Путин всъщност е облечен в цветове на руската федерация.

Събитието беше съпътствано от технически гаф - зрителите, които гледаха събитието по телевизията не чуха цялата реч на президента и се наложи "Россия 24" да повтори целия откъс с изказването на държавния глава.

Модната компания Loro Piana под прицел: Заклеймете Путин! Забранете да носи дрехите ви.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

„Огромна жилищна криза“: Хиляди хора излязоха на протест в Португалия

Ниските заплати и високите наеми превръщат Лисабон в третия най-малко жизнеспособен град за живеене в света, според проучване на CIA Landlords

13:20 - 02.04.2023

Христо Иванов определи днешния ден като "прекрасен да тласнем страната напред"

Според Иванов коалиция между първите две партии не е много вероятна

11:40 - 02.04.2023

Демерджиев: През последното денонощие няма бомбени заплахи към училищата

Според вътрешния министър няма сериозни нарушения в изборния ден, но опитите да се манипулира вота са повече в сравнение с последните избори

11:04 - 02.04.2023

Сара Поли трябва да върне "Оскар"-а си? Не, 11-годишната ѝ дъщеря се шегува

Истинският подател е 11-годишната ѝ дъщеря

11:03 - 02.04.2023