Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов обяви, че възложи проверка по сигнала на Станислав Илчовски пред комисията "Манолова" за предполагаемо физическо насилие и изнудване срещу знакови арестанти с клипове. 

В същото време Стоилов призова да се даде по-конкретна информация за периода и лицата, които може да са замесени в случаите на тормоз. 

"Това са стари проблеми и няма защо да се заблуждаваме, че са изчезнали, но обръщам внимание, че трябва да се посочват места, приблизителен срок и някакъв потенциален кръг лица, за да може наистина ефективно да се провери. Аз наистина искам да се внесе по-добър ред, но това изисква - не всичко да бъде извършено от хората, които сигнализират - но все пак те да ни посочат какво точно да бъде проверено", каза служебният министър преди първото си заседание с Висшия съдебен съвет. 

Конкретното твърдение на Светослав Илчовски беше, че арестуваният бизнесмен Миню Стайков бил подложен на сексуални издевателства по време на престоя си под стража. Той твърдеше, че по време на неформална среща с Бойко Борисов е гледал запис на гаврата срещу арестанта, заснет от надзирател в ареста. Тормозът е бил част от изнудване за "огромни пари", казва Илчовски. 

Той казва още, че Николай Банев също е записван в килията си. 

Единственият коментар на Миню Стайков по случая беше, че не познава Илчовски и че "няма сестра конкретно за този случай", както и че не е запознат с наличието на подобни записи.

Защитата му сигнализира за влошаване на здравословното му състояние малко преди излизането от ареста преди четири месеца. Диагностициран е с токсичен хепатит, който може да бъде причинен от различни субстанции. 


Миню Стайков каза, че "няма сестра" и отрече да има клип с него от ареста

Втори бизнесмен обвини Иван Ангелов и говори за рекет от ГЕРБ


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Локдаун, но само за неваксинираните: Стратегията на Австрия за Covid-19

Колкото повече се увеличава броят на пациентите в интензивни отделения, толкова повече растат ограниченията срещу неваксинираните

Главната медсестра на "Софиямед" е жената, ваксинирала Борисов, Пеевски и Карадайъ

Магдалена Серафимова е поставила дозите им срещу Covid-19

Метли на рояци и бели престилки: Бисерите от предизборните дебати

Референдум за пандемията, български паспорт за всеки македонец и как да яхнеш метлата 3 пъти за един час в ефира на БНТ

Феноменът "Голямата оставка" в Америка

10,4 милиона предложения за работа. И никой не проявява интерес към тях. 

Прокуратурата разследва лекар по съмнения за фалшиви имунизации

Нарушението в Мадан е открито, когато един от пациентите е поискал да получи истинска ваксина