Явор Божанков, БСП: Не сме протестирали, за да получим ГЕРБ на квадрат

Депутатът от БСП Явор Божанков отправи сериозни упреци срещу служебния кабинет на Гълъб Донев и президента Румен Радев за това, че "реставрират" модела на управление на ГЕРБ в период на поредна политическа несигурност.

В "Панорама" на БНТ Божанков обвини служебното правителство в това, че преназначава кадри, свързани с ГЕРБ и ДПС, като е "заменило един страх с друг страх" и даде пример със себе си и семейството си, което е "под постоянни проверки и репресии от всички държавни органи".

Той посочи и казуса с прокурорските призовки до ръководството на БСП по вътрешната борба между Кирил Добрев и Корнелия Нинова, като обвини главния прокурор Иван Гешев, че се намесва в работите на партията.

"Откакто служебният кабинет управлява, си казвам, че винаги има накъде по-зле. Не сме се борили и протестирали, за да получим ГЕРБ на квадрат. Аз самият съм протестирал в подкрепа на Радев и не съм очаквал, че ще дойде това до главите ни", каза Божанков.

Той обяви още, че лично е участвал в шествия в подкрепа на Украйна "още когато президентът смяташе, че Русия ще спечели скоро", но въпреки това повтори тезата на БСП срещу отказаната покана до руския посланик Елеонора Митрофанова за първото заседание на Народното събрание.

Според Божанков - "наддаването" с предложението за видеообръщение на Володимир Зеленски на 19 октомври (отложено за друг път) е "сценарий на ГЕРБ", който цели да се отмести фокуса от проблемите с доходите към "тема на разделение" - докато Борисов открито прави аванси към "Възраждане" като "партия, с която би работил по-лесно".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024