За НЕЯ. 8 подаръка за Свети Валентин Снимка: © Getty Images

2024 e и отдавна сме превъртели играта „Важен е жестът“.

Материалните подаръци имат своето достойно място под слънцето и това едва ли ще се промени, независимо колко сме презадоволени или колко духовни. И тъй като вече смело нагазихме в „месеца на любовта“, навярно въпросът за успешните, носещи радост, извикващи усмивка, а защо не и целувка по бузата, стои на дневен ред в мъжкото съзнание.

Няма страшно. Не е задължително светивалентинският подарък да е непременно „нестандартен“. Не е необходимо да е адски оригинален. Не е нужно да е непосилно скъп или умишлено евтин.

Достатъчно е да изберете нещо с мисъл, с внимание и, разбира се, с любов. А ние помагаме със следните предложения, с които вероятността за грешка е сведена до абсолютната нула.

Бижута от UNOde50

Бижутата са класически подарък за жени и това не е чудно. Вечни, устойчиви във времето, носещи със себе си жив духа на елегантността. Ако още не сте подарявали нищо на испанския бранд UNOde50, опитайте.

Специално за празника на любовта, обърнете внимание на обеците и колието CUPIDO, както и на гривната Pretty Love – ръчно изработени от естествена телешка кожа с добавени златни и сребърни елементи под формата на сърца.

UNOde50 е визионерска марка: когато концепцията за нея се ражда в Мадрид в самия край на 90-те, светът на бижутата изглежда пренаселен. Брандът обаче намира път към вълнението като включва кожата в творенията си и добавя дъх на дързост и бунтарство към вече утвърдените еталони за изящество – златото и среброто.

Резултатът може да видите както тук, така и на сайта и в магазините на UNOde50: бижута, комбиниращи класата на Катрин Зита Джоунс с бунатарския „вайб“ на Аврил Лавин.

Ваза с любовната отвара на Хари Потър

Ако жената, на която искате да дадете валентинка, е родена през 80-те или през 90-те, е много вероятно да е фен на Хари Потър.

Лесно може да разпознаете симптомите на фенщина: препрочитане на книгите на Джоан Роулинг, настояване детето да чете и гледа книгите и филмите за момчето-което-оцеля въпреки неговата съпротива, значки с лика на домашното духче Доби др.

Ако случаят е такъв, за Св. Валентин може да подарите тази симпатична ваза за цветя с любовната отвара от Хари Потър. Заедно с другия качествен мърч на момчето-магьосник от Half Moon Bay, вазата се намира в книжарница Elephant на Шишман и в най-новия Quartal City.

Освен с всевъзможни идейни подаръци на харипотъровска тематика, в Elephant ще намерите още доста идеи, особено за почитателките на Wonder woman, Пипи Дългото чорапче, муминтролите, Алиса в страната на чудесата, Stranger Things, Властелинът на пръстените, Игра на тронове др.

Раница от Fashion Days

Клишето за дамската чанта, в която единственото, което липсва, е ред, може да е валидно за голяма част от дамските чанти, но трябва да знаете, че повечето жени усилено се борят с хаоса. Както и колкото могат, разбира се.

Човек, който излиза с един портфейл в джоба не може да разбере убийственото напрежение от ровене в бездънна чанта по време на търсене на ключ, което накрая избива в изваждане на всичко върху земята с изтръскване и рев.

Та ако искате да помогнете на жената до себе си да се лиши от тази емоция, вижте тази раница на Calvin Klein от Fashion Days.

Ежедневна, елегантна и изчистена, раницата от еко кожа е едно от най-добрите решения за прибиране на всичко необходимо на едно видимо място. За разлика от торбестите чанти, които също има своя чар, разбира се, раниците са много практични от гледна точка на събиране на багажа, а през последните години стоят и на върха на модната пирамида.

PS: Ние харесахме тази, но във Fashion Days по принцип има много голямо разнообразие от раници и чанти на различни брандове и в различни цветове и дизайни, така че ако „дамата на вашето сърце“ не е Calvin Klein момиче, може да изберете нещо друго, но не забравяйте откъде тръгнахме – да помогнем на нещата да бъдат сложени в ред.

Смарт часовникът Huawei GT4 41mm Light Gold от А1

Часовниците винаги са били емблематични подаръци и въпреки че вече е почти невъзможно непознат да ви спре на улицата и да ви попита „Извинете, колко ви е часът?“, те си остават такива.

Ако сте чували суеверието, че часовник не се подарява, защото „отмерва времето, което ви остава с този човек“, хвърлете го там, където е мястото на всички суеверия. Веднага ви предлагаме алтернативна трактовка: часовникът отмерва времето, в което ще обичате човека до себе си: и то не спира никога.

Освен това, смарт часовниците далеч не отмерват само времето. Този Huawei GT4 41 mm може да се похвали с усъвършенстван 24/7 мониторинг на здравето, 1,32-инчов AMOLED дисплей и до цели 7 дни живот на батерията.

Моделът обръща специално внимание на женското здраве. Той предлага прогнозни дати за месечния цикъл, овулация и фертилност, които се основават на физиологични данни и алгоритъм за машинно самообучение.

За дизайна няма какво да говорим – нищо общо с първите грубовати смарт часовници: иконичен, класически дизайн с носталгично намигване и елегантна каишка.

Хубавото е, че часовникът може да се вземе онлайн от A1.bg и от магазините на оператора както в брой, така и на изплащане с мобилен план.

Нека да вали

Докато сме на вълна символика и послания, ето ви едно хубаво послание: „Подарявам ти този чадър, за да те пази от дъжда така, както аз винаги ще те пазя от всичко“. А?

Чадърът носи името Kyoto Flower, компактен е и има красив десен на цветя в индигови нюанси. Може да добавите към него и поставката за чадъри Atacio. Изработена от стомана и много елегантна, тя би стояла добре във всяко антре, а съседите ви няма да се спъват в разпънатите на етажа чадъри след всеки дъжд. А дъждове тепърва предстоят.

И двата продукта може да намерите в Genesis на бул. Витоша, където е много вероятно да харесате и нещо друго. Има красиви несесери, меки одеяла и много елегантни кутии за бижута.

Движение у дома с ИКЕА

Ако сте чували половинката си да се оплаква как няма време за спорт или да търси решение на сложната задача „Искам да се движа повече, но мразя да ходя на фитнес“, отнесете се с разбиране и заедно с червената роза, поднесете на 14 февруари нещо от ИКЕА.

Не, в случая нямаме предвид меко кресло, с което да я убедите, че няма нужда да се движи, а по-скоро трябва да си почива, а нещо от лимитираната колекция на ИКЕА DAJLIEN.

Въпросната колекция съдържа 19 универсални продукта, които вдъхновяват хората да поддържат тонуса и физическата си форма у дома.

Най-добре направете комбинация от няколко от въпросните продукти, които се допълват взаимно. Постелката за йога е изработена от естествен каучук с дебелина 2 мм като материята е мрежеста. Навива се лесно и може да се изнесе навън в случай, че момичето ви иска да прави йога в парка, в кварталната градинка или на Витоша. Размерът е достатъчно голям, за да позволява и практикуване на йога по двойки, което може да ви звучи „чийзи“, но всъщност е много приятно, полезно и сплотяващо занимание.

В добавка, може да вземете комплекта колани за йога, масажна топка и наколенки, които допълват подаръка и изпращат послание на грижа за здравето и вяра в йога уменията на жената до вас. А какво по-мило от това?

Билет за „Фантомът на операта“ през април

От 12 до 19 април известната постановка от Уест Енд и Бродуей гостува в зала 1 на НДК и това е събитие, което не е за изпускане, независимо дали говорим за заклети фенове на мюзикъла или за хора, които „не обичат опера“ и „мразят мюзикъли“.

Първоначално организаторите бяха обявили 6 дати, билетите за които се разпродадоха много бързо, след което осигуриха още 8 нови представления, за които все още има билети.

Спектакълът е гледан от над 160 млн. Души в общо 186 града и е игран на 19 различни езика. У нас той пристига с оригиналната лондонска и нюйоркска продукция на Камерън Макинтош с актьорски състав Надим Намен в ролята на Фантома, Хариет Джоунс и Джорджа Уилкинсън (Кристин), Лара Мартинс (Карлота), Валери Кутко (Мадам Жири) и диригент д-р Джон Ригби.

Имайте предвид, че „Фантомът на операта“ има 100-членен състав от актьори, музиканти и симфоничен оркестър, които носят повече от 230 костюма, а публиката ще чуе най-вълнуващите мелодии на Андрю Лойд Уебър като “The phantom of the Opera”, “Music of the night”, “Think of me”.

Ако не ви говорят нищо, отворете YouTube и чуйте, вижте. Наистина, не е Тейлър Суифт, но става.

Тренч за пролетта от Fashion Days

Февруари си е чиста зима (макар и не съвсем през последните дни), но пролетта идва и можете да я видите ясно ако надзърнете в някой двор, в който кокичетата вече са си проправили път или на пазара, където вече се продават първите иглики и мартеници.

В този смисъл връхна дреха за наближаващите по-топли (евентуално) дни е чудесен подарък. Отново се разровихме в гардероба на Fashion Days, където има главозамайващо изобилие от якета и палта, и се спряхме на този супер женствен тренчкот с двуредно закопчаване от Guess.

Ежедневен, достатъчно силен, в несломимо бежово, идеален за дънки и кецове, но и за дълга пола с висок ток, със сигурност ще бъде оценен по достойнство.

И заедно с духа на пролетта, нека любовта винаги бъде с вас.

За НЕГО. 8 подаръка за Свети Валентин

Свети Валентин 10 „автоподаръка" за Св. Валентин, с които да се почувствате като бога на любовта


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024
Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024