За талисманите, футбола и сбъдването на 11 детски мечти Снимка: © LIDL

След по-малко от два месеца целият свят отново ще бъде завладян от магията на футболa. На 14 юни започва Европейското първенство, което тази година ще се проведе в Германия, а това гарантирана, че лятото отново ще бъде изпълнено с всякакви горещи емоции и забавни моменти с най-близките ни хора.

Всеки такъв голям форум по футбол има и една любопитна страна, която не по-малко заслужава да ѝ се обърне внимание. Ако гледате често футболни срещи, вероятно сте забелязали, че преди началото на мача, играчите от двата отбора биват съпровождани от малки дечица.

Тази идея се заражда през 90-те години във Великобритания, като нейната цел е всички фенове и почитатели на тази игра да не забравят основните ѝ морални ценности - уважението, честната игра и почтеността. Самите футболисти пък приемат този момент като пожелание за късмет, а малките деца се превръщат в истински талисмани за целия отбор.

Тази година по време на Европейското първенство в Германия стотици деца, сред които и българчета, ще се превърнат в талисмани благодарение на Lidl, които са един от официалните партньори на UEFA EURO 2024.

Инициативата Lidl Kids Team дава възможност на 11 българчета да изведат играчите на един от класиралите се отбори на полуфинала от Европейското на 9 юли в Мюнхен. Те ще бъдат избрани чрез томбола, записването за която вече тече в мобилното приложение Lidl Plus.

До 21 април включително родител или настойник на детето може да го запише само с един клик, като това става безплатно и не е обвързано с покупка. Единственото условие обаче е малките фенове да са на възраст между 6 и 10 години.

Подарете на децата си тази емоция и ги запишете за участие в томболата в Lidl Plus. Така ги доближавате до възможността да сбъднат една мечта - да излязат ръка за ръка с някои от най-известните футболисти в света, които вероятно са и техните идоли и герои.

Повече информация и общите условия за играта ще откриете тук. Победителите ще бъдат избрани на случаен принцип на 23 април, като списъкът с тях ще бъде публикуван на www.lidl.bg/igra. Всички включили се, които не са избрани за голямата награда, ще имат възможност да участват в томбола за един от 1000 детски спортни екипа.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

GEN Z дневници

Vol. 23: Ким Чен Ун > Дуа Липа, "Totally Spies" се завърна, Мая да върне паролите за TikTok

5 новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z в редакцията на "Булевард България"

09:30 - 25.05.2024
Важно днес

Нацистко парти в скъп курортен бар шокира Германия

"Германия на германците. Чужденците - вън" и хитлеристки поздрави провокираха разследване на службите за сигурност

17:36 - 24.05.2024