Задържаният за убийството на 32-годишната Кристина Благоева остава в ареста

Калоян Каймакчийски - обвиняемият за убийството на 32-годишната Кристина Благоева, чието тяло бе намерено в багажник на автомобил, остава в ареста, реши Софийският градски съд.

В петък Софийската градска прокуратура (СГП) каза, че 34-годишният Каймакчийски е привлечен към наказателна отговорност за предумишлено убийство. Обвиняемият бе задържан за срок до 72 часа.

Досъдебното производство е образувано на 4 април от Трето РУ - СДВР в условията на неотложност, със съставянето на протокола за първо действие по разследването, и се води под ръководството и надзора на СГП.

Първоначално досъдебното производство е образувано за отвличане. На 6 април в багажник на автомобил в столичния квартал "Захарна фабрика" беше открито тялото на Кристина Благоева.

Обвинението е за това, че на 3 април в София, на ул. „Кукуш“ № 1, К. К. обвиняемият умишлено е умъртвил К.Б., като е произвел два изстрела с огнестрелно оръжие.

Убийството е извършено пред офиса на голяма телекомуникационна компания на ул. "Кукуш" 1, в която жената е работела. Извършителят я е причакал там, влязъл в колата ѝ и стрелял два пъти в гърдите ѝ. Носел е ръкавици. След това е преместил на пасажерската седалка и я откарал до друга кола, в чийто багажник скрил трупа.

По оръжието има следи и от него, и жертвата, което означава, че вероятно се е съпротивлявала и е имало борба в колата, коментир прокурор Сабина Христова.

Каймакчийски е ползвал пистолет, собственост на новата му приятелка, с която живеел на семейния начала.

Според адвоката на Каймакчийски няма достатъчно доказателства той да е извършил престъплението. Според него липсват свидетели, ДНК анализи, записи от камери, балистична експертиза, както и наличие на данни за движението на обвиняемия.

След преценка на материалите, събрани в началния етап на разследването обаче, наблюдаващият прокурор е заключил, че съществуват разумни основания да се смята, че Каймакчийски е извършил престъплението, за което е обвинен, както и че е налице висока обществена опасност, което налага неговото задържане.

Според главния секретар на МВР Петър Тодоров мотивът за убийството е "личен конфликт".

„Моля да не бъда задържан под стража, за да мога да се опитам да се боря да изчистя името си. Искам да бъда с детето и родителите си. Нямам за цел да се укривам. Съдействал съм през цялото време на органите на реда", заяви самият Каймакчийски пред съда.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Училище за русалки: Петя, която превръща приказката в реалност

Въпрос към момичетата: Колко от вас като деца са мечтали да станат русалки? 

18:30 - 28.04.2024
Важно днес

Петков: Пеевски държи влиянието в прокуратурата и службите, а Борисов - гласовете, за да няма реформа

Според Петков преговори след изборите са възможни само ако Борисов се "разкачи" от Пеевски

18:18 - 28.04.2024
галерия

Tenniscore - новата модна тенденция, вдъхновена от Зендея и "Challengers"

Външният вид на tenniscore включва смесица от традиционни тенис стилове с елементи от тихия лукс

17:45 - 28.04.2024
Технологии

Apple обмисля важно решение за следващия си iPhone: как да вкара изкуствен интелект

Технологичният гигант обаче вече има конкуренция на пазара по този въпрос

16:53 - 28.04.2024