Задържаха един от тримата най-издирвани от Европол българи в габровско село Снимка: © gdbop.bg

Един от тримата най-издирвани от Европол българи е арестуван в габровско село.

Това става ясно от официално съобщение на МВР.

Операцията е проведена на 11 октомври от служители на сектор „Издирване“ - ГДНП. Действията са реализирани на територията на с. Зелено дърво, обл. Габрово, след продължително разследване за установяването на местонахождението и задържането на 47-годишния мъж.

Той бил обявен за издирване във връзка със 7-годишна присъда, постановена му от българските магистрати за международен трафик на хора през 2007 година, откогато е в неизвестност. Същата година е обявен за общодържавно издирване, а от 2013 г. - за международно от Интерпол, с „червен бюлетин“. От 2021 г. е един от тримата най-издирвани българи в платформата еumostwanted.eu.

Криминалистите попаднали на следите му и след проведената специализирана полицейска операция мъжът, който се представял със самоличността на свой роднина, е установен и задържан в с. Зелено дърво.

При последвал обиск на адреса, който е обитавал, е намерено незаконно притежавано огнестрелно оръжие и боеприпаси за него.

Пак на 11 октомври, при акция в Петрич, е задържан друг издирван, който е опитал да избегне изтърпяването на присъдата си. Мъжът е на 29 години и е осъден на една година и десет месеца затвор за длъжностно присвояване. Преди половин година е обявен за национално издирване.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024