Захарова: Ако можеше да завладеят Вселената, САЩ незабавно биха го направили Снимка: © Getty Images

"Ако съществуваше начин да унищожат Русия, те (бел.ред. - САЩ) незабавно биха пристъпили към това".

Това написа в Telegram канала си говорителят на руското външно министерство Мария Захарова във връзка с изказването на говорителя на Белия дом Карин Жан-Пиер, че Вашингтон незабавно би пристъпил към изключване на Русия от Съвета за сигурност на ООН, ако съществува такъв начин.

"Ако съществуваше начин да завладеят всичките нефт, газ, злато, диаманти, питейна вода и въобще всичко по света, те биха незабавно пристъпили към това. Ако съществуваше начин да завладеят Вселената, то биха също пристъпили незабавно към това. Но, слава Богу, няма такъв начин.", допълни още Захарова.

"Ако имаше начин да изключим Русия от Съвета за сигурност на ООН, ние веднага бихме пристъпили към това. За съжаление, не виждаме възможност да променим правилата на ООН. И затова сме съсредоточени да продължим усилията за изолиране на Русия и в международните организации, и по привличането на страната към отговорност, в кова число чрез санкции и принудителни мерки", бяха думите на Жан-Пиер, които провокираха реакцията на Захарова.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024