Зак Ефрон обяснява какво е общото между танците и кеча Снимка: © Getty

Минали са 17 години, откакто Зак Ефрон за първи път пя, танцува и проникна в сърцата на младото поколение като баскетболната звезда Трой Болтън в трилогията "High School Musical".

Изглежда, че опитът от минало успява да му бъде от помощ за последната му роля - тази на професионалния кечист Кевин фон Ерих в "The Iron Claw".

Документалният филм проследява истинската история на семейство от няколко поколения кечисти - братята Фон Ерих, които навлизат в света на кеча в началото на 80-те години на миналия век.

За да може да "влезе в обувките" на своя герои, Зак Ефрон претърпява драстична физическа трансформация - налага му се да качи мускулна маса и да носи перука от 80-те годинии, която го прави да изглежда неузнаваем.

В интервю за американското модно списание "W Magazine" актьорът обсъжда преживяването си в света на кеча и разкрива как саундтракът на "High School Musical" го е преследвал на снимачната площадка.

Той намира и прилика между бойното и танцовото изкуство - чувството да се движиш в синхрон с партньор.

"Танците и кечът са изненадващо сходни. И в двете има хореографски елемент и колкото повече ги упражнявате, толкова по-добри ставате", обяснява Ефрон.

"Понякога ти водиш, а понякога държиш другия човек. Идеята е просто да го направиш. За неща като катерене по въжетата или скачане от високо - просто трябва да се настроите и да го направите. Няма истинско упражнение за това", допълва звездата.

Когато Ефрон е дете, родителите му забраняват да гледа кеч. Причината - те се опасявали, че с по-малкия му брат Дилън ще се бият. Братята все пак от време на време са се сборичквали тайно.

Актьорът споделя, че колегата му кечист във филма Харис Дикинсън ("Идиотският триъгълник", "Плажи плъхове") му е пял песни от "High School Musical" на снимачната площадка на филма.

"Хората обичат да правят това, за да се бъзикат с мен. Имахме сцена, в която сме на парти, и Стенли (Дикинсън) ми пееше, за да ме накара да се почувствам неловко. Той я изпълни на живо и след това продължи към друга песен, която беше нещо от "High School Musical". Трябваше да остана в образа си, докато това се случваше, а всички останали просто се сцепваха (от смях). Камерата бе насочена върху мен и аз просто се опитвах да остана в образа на Кевин. Това донякъде ме постави на мястото на героя - чувствах се много неудобно", разказва Ефрон.

Преди знаменитата си роля във филма на Disney от преди близо 18 години, Ефрон е от малък е бил "дете на театъра". Почти винаги е пял и танцувал, веднага след като е попаднал на музика - независимо дали е било в обществен театър, в училище или по време на импровизация.

Пред "W Magazine" Ефрон разкрива и за други моменти от своето детство. Като например този, че първата му целувка е била на къща на дърво. Актьорът е бил на рожден ден на своя приятелка, като моментът се е случил п овреме на игра на "шише".

Ефрон споделя и коя е актрисата, по която като малък си е падал: "Тия Карере от "Светът на Уейн". Обичах я! Тя просто изглеждаше като рок звезда".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руска атака в Харковска област, ранени са най-малко 8 деца

Ударите са били срещу град Дергачи, поразени са жилищни сгради

19:43 - 02.05.2024
Важно днес

Байдън след безредиците: Всеки има право да протестира, но не и да сее хаос

Президентът на САЩ заяви, че няма промяна на позицията му за войната в Близкия Изток

18:27 - 02.05.2024
Живот

Войната между TikTok и UMG приключи. Музиката на Адел, Дрейк и други артисти се връща в платформата

Музиката на най-големите изпълнители в света се завръщат в TikTok

17:35 - 02.05.2024
Важно днес

Макрон не изключи изпращане на войски в Украйна, ако Русия пробие фронтовите линии

Пред изданието "Economist" френският президент отново подкрепя идеята, че трябва да се обмисли изпращането на сухопътни войски в Украйна

15:10 - 02.05.2024
Важно днес

Без възражения и въпроси е било взето спорното решение за строеж на частна детска болница

Решението на кабинета беше оттеглено след обществен натиск

14:50 - 02.05.2024
Живот

Елиникон: проектът за най-голям "умен" град в Европа, който набира все по-голяма скорост в Гърция

Амбициозният проект цели да превърне бившето летище в най-големия "умен" град в Европа

13:56 - 02.05.2024