Зам.-кмет на София иска да купува 11 нови коли "Седан" или "Хечбек" на фона на финансова криза в столичния транспорт Снимка: © Facebook/Кристиан Кръстев

Заместник-кметът на София по транспортната дейност Кристиан Кръстев пак иска да харчи за нови леки автомобили за дирекция "Транспорт", съобщава в. "Сега", като се позовава на информация от регистъра с обществените поръчки на Столичната община.

Обявена е процедура за избор на фирма, която да изпълни доставянето на 11 нови автомобили седан или хечбек. Прогнозната цена е 300 хил. лв. без ДДС. В обявата се посочва, че колите могат да са в сив, син или бял цвят, да са с четири или пет врати и да са бензинови с минимална мощност от поне 82 к.с. Фирмите могат да заявят своето участие в обществената поръчка до средата на ноември.

Намеренията на Кръстев за подобна покупка обаче идват на фона на тежка финансова криза за сектор "Транспорт" в столицата. В началото на годината кметът Йорданка Фандъкова и общински съветници от ГЕРБ поискаха да бъде отпусната помощ от държавния бюджет за столичния градски транспорт в размер на няколко милиона лева.

В момента в Общинския съвет на София се обсъжда идеята да се позволи на общинската фирма "Столичен автотранспорт" да договаря нови условия с обслужващата я банка по споразумения за лизинг на 60 газови автобуса.

Кръстев за пореден път планира подобна покупка на нови леки автомобили, като през 2020 г. беше обявен сходен конкурс за нови коли на стойност от 450 хил. лв. без ДДС. В първия етап на процедурата се предвиждаше придобиването на до 6, но във втория етап броят им се удвои.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кирил Петков: Компроматите срещу Борисов и тези срещу Коцев идват от едно и също място

Снимките с пачките на Борисов от преди години са извадени от същите служби, които той не иска да реформира днес, коментира Петков

17:54 - 14.04.2024
Важно днес

Александър Йоловски се оказа съветник на настоящия ресорен министър

Разкритието направи самият Йоловски в телевизионно интервю за БНТ.

14:38 - 14.04.2024
Важно днес

САЩ и Великобритания ограничават търговията с руски метали

Смята се, че този ход може да навреди на Русия икономически, тъй като тя е ключов износител на метали.

11:22 - 14.04.2024
Важно днес

Критично остава състоянието на простреляното в главата дете

Простреляното в главата дете е настанено в реанимацията на болница "Пирогов" за интензивно лечение и активно наблюдение.

09:38 - 14.04.2024
Важно днес

Иран изстреля 300 дрона и ракети по Израел, 99% от тях са свалени (Обновена)

Иран започна военна операция срещу Израел

23:58 - 13.04.2024