Заместникът на Петър Тодоров ще бъде предложен за главен секретар на МВР Снимка: © Screenshot

Вътрешният министър Калин Стоянов ще предложи Живко Коцев за главен секретар на МВР. В момента той е заместник на Петър Тодоров, който преди дни официално подаде оставка от ръководния пост в службата.

Кандидатурата на Коцев ще бъде внесена за разглеждане в Министерски съвет и след това предложена за гласуване на президента Румен Радев.

Преди седмица премиерът поиска Пламен Тодоров да бъде освободен от ръководната позиция, но президентът Румен Радев отказа искането на Министерски съвет за освобождаването му, въпреки позицията на вътрешния министър, че не може да работи с него заради загуба на доверие. Впоследствие обаче Тодоров все пак реши да подаде сам своята оставка.

Пред журналисти Денков коментира, че мотивите за поисканото освобождаване на настоящия главен секретар на МВР са професионални, а не политически. По думите му, в доклада на министъра на вътрешните работи "няма политически мотиви", а само "професионални, свързани с работата [на Тодоров] в МВР и това, че тя не е достатъчно добра".

От биографичната справка на Живко Коцев в сайта на МВР става ясно, че той постъпва на работа в службата като полицай през 1991 г. в СДВР. Работил е като инспектор в сектор „Престъпления против личността и грабежи“, началник на сектор „Грабежи“, началник на Четвърто РУ-СДВР, директор на ОДМВР-Велико Търново и в ГД “Национална полиция“

Завършил е Академията на МВР, както и Великотърновския университет с магистратура по право. Преминал е и специализирано обучение в Международната правоприлагаща академия – ILEA в Будапеща.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

За първи път Делян Пеевски ще води листата на ДПС в Кърджали

Джевдет Чакъров може да води листата за евродепутати на Движението

12:04 - 06.05.2024