Започва разследване за смъртта на Матю Пери от "Приятели" Снимка: © Getty Images

Причината за смъртта на актьора Матю Пери все още не е известна и ще бъде установена едва след допълнително разследване от съдебен лекар. Това съобщи полицейското управление в Лос Анджелис.

Негов говорител потвърди, че не е имало следи от нанесени травми по тялото на звездата. Актьорът, придобил популярност с ролята си на Чандлър в сериала "Приятели", беше намерен мъртъв в събота в дома си.

Изданията "LA Times" и TMZ, които първи съобщиха новината, заявиха, че Пери е бил намерен в своята вана. Аутопсията, извършена от експертите е била недостатъчен, затова полицията все още очаква резултатите от токсикологичните изследвания, за да определят причината за смъртта на Пери, Изготвянето на тези доклади обаче може да отнеме седмици.

Според източник от правоприлагащите органи, цитиран от CNN, разследващите проверяват дали смъртта на актьора е настъпила в резултат на приемане на чужди вещества. Властите отхвърлят версията за евентуално насилие.

В неделя семейството на Пери публикува изявление за сп. "People", в което се казва, че са "съкрушени от трагичната загуба на нашия обичан син и брат".

"Матю донесе толкова много радост на света, както като актьор, така и като приятел. Всички вие означавахте толкова много за него и ние оценяваме огромната ви любов", се казва в изявлението.

Пери е бил откровен за борбата си със зависимостта си към болкоуспокояващи и алкохол и факта, че многократно е посещавал рехабилитационни клиники. През 2016 г. той признава в интервю за BBC, че почти не може да си спомни три години от снимките на "Приятели" заради прекомерната употреба на алкохол и наркотици.

Преди година излезе и неговата автобиография "Приятели, любовници и голямото ужасно нещо", в която той описва тази своя житейска борба.

В нея той пише, че иска да бъде запомнен "като човек, който е живял добре, обичал е добре, търсил е" и че "най-важното за него е, че иска да помага на хората".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024