Засега Ваня Григорова не признава загуба: "Утрото е по-мъдро от вечерта"

Ваня Григорова и щабът ѝ ще изчакат окончателното преброяване на гласовете в София с надеждата, че данните от екзитпол за победа на Васил Терзиев с около 8% преднина може да бъдат обърнати.

"Ние вдъхнахме надежда и им предложихме път към свобода. Гласовете за нас бяха подадени с надежда, а не с отвращение. И въпреки всичко това, въпреки проблемите в изборния ден, омаскаряването, ние оставаме с надежда. Смятаме, че тя е жива и свободата е на една ръка разстояние. Утрото е по-мъдро от вечерта", каза тя на кратък брифинг пред журналисти в нощта след балотажа.

Предпазлива позиция дойде малко по-рано и от Васил Терзиев, който също призова да се изчакат официалните данни на ЦИК, преди да се правят коментари за бъдещото управление на София.

Григорова благодари на Иван Таков (БСП-София), на хората от синдиката "Подкрепа" и на всички, които излязоха да гласуват "въпреки неразбориите".

Тя не спомена името на лидера на БСП Корнелия Нинова, която и този път не участва в брифинга в щаба на софийската градска организация.

Изборите се превърнаха в панихида на демокрацията, беше коментарът на Костадин Паскалев от "Левицата".

Без да признава загуба на кметските избори, Иван Таков обяви, че е убеден, че "идеите, които развивахме в цялата кампания, ще можем да ги реализираме в този мандат".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Дълъг уикенд за учениците: 17 и 20 май са неучебни дни заради матурите

Дните, в които се провеждат изпитите, са неучебни, но работни

18:14 - 16.05.2024
Текстове от партньори

Новият HUAWEI Pura 70 Ultra е начело в класацията на DXOMARK за смартфон камери

Новият флагман на Huawei е най-модерният смартфон за мобилна фотография, предлаган в момента на пазара.

17:46 - 16.05.2024