Джаред Лето се изкатери по "Емпайър Стейт Билдинг", за да привлече внимането на публиката Снимка: © Twitter

Петък сутрината, 34-а улица в Манхатън - мъж в червен гащеризон се катери по външната фасада на Емпайър Стейт Билдинг. Оказва се "най-обикновен" петък, в който носителят на "Оскар" Джаред Лето отметя една от задачите си сред ангажиментите си за деня.

По принцип Лето е известен с драстичните си преобразявания. Слувало се е за роля да свали или да качи 20 и повече килограма. Този път обаче актьорът не се готви да играе Кинг Конг.

Целта на Лето е да промотира предстоящото световно турне на групата 30 Seconds to Mars, чийто фронтмен е самият той. То започва през март 2024 г. и се очаква да завърши през септември.

Лето не започва да катери Емпайър Стейт Билдинг отдолу. Прави го от 86-ия етаж като и продължава нагоре до основата на известната осветена антена.

Не всички са в екстаз от геройството му.

,,Групата му Thirty Seconds to Mars има толкова много фенове, че вероятно биха постигнали същия успех с продажбата на билетите, ако просто бяха пуснали нюзлетър", пише британското издание The Guardian.

Актьорът от "Suicide Squad" обаче споделя пред изданието "Today" какво е да изкачиш една от най-разпознаваемите забележителности в света.

Да ви кажа честно, чувствах се повече развълнуван, отколкото нервен. Но трябва да бъда честен, беше много, много трудно. Наистина много по-трудно, отколкото си мислех, че ще бъде. Само издръжливостта, която беше необходима, сама по себе си е нещо голямо.“, споделя Лето.

Показа и окървавената си лява ръка, която наранява по време на изкачването.

„Невероятно е да гледам как слънцето изгрява над града, който значи толкова много за мен. Още като бях дете, Ню Йорк беше мястото, където отиваш, за да сбъднеш мечтите си. Като малък исках да бъда артист. Точно към Ню Йорк тръгваш, за да станеш артист. "Емпайър Стейт Билдинг" винаги е бил символът на града за мен", допълва още той.

Джаред Лето е запален алпинист. През 2016 г. той режисира документален филм от пет части, наречен "Great Wide Open", в който изследва национални паркове като Йосемити и Йелоустоун. Лето също е добър приятел със звездата от друга документална продукция, наречена "Free Solo" - скалния катерач Алекс Хонълд.

Въпреки че обича Йосемити и Йелоустоун, Джаред Лето коментира, че това, което наистина обожава да прави, е да се катери по сгради в градовете. В архива си от геройства, той вече има изкачване по стената на хотел в Берлин без предпазен колан и въже.

Сега, когато стачката SAG-AFTRA официално приключи, може би има шанс актьорът да се поспре от изпълненията в стил Том Круз и да се върне на работа.Защото истината е, че единственият, който може да качи "Емпайър Стейт Билдинг" със стил, без да предизвика иронични статии в световните медии, е Том Круз и то в Mission: Impossible.

Ако обаче продължи да се катери по небостъргачи, стискаме палци, че Лето има девет живота - като котката Шупет на Карл Лагерфелд, костюм, който той облече на тазгодишната Met Gala.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Елиникон: проектът за най-голям "умен" град в Европа, който набира все по-голяма скорост в Гърция

Амбициозният проект цели да превърне бившето летище в най-големия "умен" град в Европа

13:56 - 02.05.2024
Важно днес

След пауза от няколко месеца в ИСУЛ отново се правят костно-мозъчни трансплантации на деца

5-годишно дете е било оперирано и вече е изписано от болницата

13:17 - 02.05.2024
Важно днес

"Хамас" не хареса предложението за прекратяване на огъня, но преговорите продължават

"Хамас" е скептична към израелското предложение

10:36 - 02.05.2024
Важно днес

Десетки хиляди отново протестираха в Грузия, след като парламентът придвижи спорен закон

Недоволството около спорния закон за "чуждестранни агенти" в Грузия продължава

09:40 - 02.05.2024