Защо хората смесват Pepsi кола с мляко? Снимка: © TikTok / Youtube / Screenshots

Ако следвате хранителни блогове в Instagram и Tik-Tok, шансът да не сте попаднали на клипове, в които се смесват Pepsi кола и мляко, е малък.

Миналата седмица Pepsi пусна коледна кампания, насърчаваща хората да опитат комбинацията, която наричат Pilk (от Pepsi и milk) и да споделят ефекта с хаштага #PilkandCookies в Instagram, TikTok и Twitter.

Всичко е част от онлайн предизвикателство, каращо участниците да покажат "коктейли" като за Дядо Коледа. Наградите са 25 на брой и представляват предплатени дебитни карти с 1 000 долара, което допринася за високия интерес на учасващите.

Комбинирането на Pepsi и мляко отдавна е таен хак сред феновете на марката“, казва Тод Каплан, главен маркетинг директор на компанията.

Брандът рекламира млечния микс като продължение на т.нар. „мръсна сода“ (dirty soda) - вече популярна тенденция в TikTok, при която хората комбинират сода със сироп и сметана.

За да направи кампанията още по-модерна, Pepsi слага Линдзи Лохан за основно рекламно лице.

Изборът е добър, като се има предвид, че тя е звездата в тазгодишния коледен филм на Netflix "Falling for Christmas“, който бележи завръщането ѝ на големия екран след почти 10-годишно отсъствие. Лохан последно участва във филмите от 2013 г. "Scary Movie 5" и "The Canyons".

Pepsi препоръчва редица рецепти за хората, които искат да разнообразят колата си с нещо повече от мляко.

Сред тях е Naughty & Ice, което е Pepsi с една чаша пълномаслено мляко, една супена лъжица гъста сметана и една супена лъжица ванилов крем. Друг вариант е Cherry on Top, което комбинира Pepsi Wild Cherry с половин чаша мляко от 2% масленост, две супени лъжици гъста сметана и две супени лъжици сметана с вкус на карамел; и Snow Fl(oat) - Pepsi Zero Sugar и половин чаша овесено мляко с четири супени лъжици сметана с вкус на карамел.

Тенденцията #dirtysoda в TikTok

Коктейлът на Pepsi става "вайръл" в TikTok в края на миналата година, след като 19-годишната поп звезда Оливия Родриго публикува снимка с чаша на веригата заведения за газирани напитки Swig. Тогава Родриго изпрати феновете си да търсят отговори в заведенията, които наричат себе си „дом на оригиналната dirty soda“. Swig съществуват от 2010 г. и предлагат широк спектър от смеси с газирани напитки.

Тенденцията се развива бързо. „TikTok вече е пълен с повече от 700 000 споменавания на хаштага #dirtysoda, повечето от които показват на зрителите как да си направят собствени "мръсни" газирани напитки у дома“, съобщава уебсайта, посветен на храна Eater през април.

Този тип интернет сензации карат компаниите да се възползват от тенденциите, понякога като дори създават нови продукти въз основа на това, което е популярно в момента.

През септември 2020 г., Dunkin’ (бившият Dunkin Donuts, които от няколко години не са на българския пазар) си партнира със звездата на TikTok Чарли Д’Амелио за лимитирана серия питие, наречено The Charli — студена напитка с пълномаслено мляко и три дози карамел.

В деня на пускането ѝ Dunkin’ удари рекорд за активни потребители. През 2021 г. Starbucks експериментира с продажбата на популярното в TikTok Iced Matcha Latte with Chai в социалните платформи.

Друга американска компания в хранителния сектор, възползвала се от тенденциите е Kraft Heinz (KHC), която тази година пусна Dip & Crunch - сос за потапяне на бургер, опакован със „солени картофени хрупанки“. Идеята е хората да потопят бургера или сандвича си в соса, след това в хрупанките и накрая да хапнат – нещо, което очевидно е било поредна абсурдна тенденция в TikTok.

Много хора я обожават, други я поставят под въпрос, но ефектът все пак е изумителен в Щатите.

,,Това е сатанистко". Или как сладолед от чеснов сос развълнува интернет



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Експлозия избухна в най-голямата рафинерия в Румъния

В района на рафинерията се издигат гъсти облаци черен дим

11:37 - 29.03.2024
Живот

Терапевтът ви не помага? Опитайте с кон

Конете помагат не само на нас, но и ние на тях

11:00 - 29.03.2024
Важно днес

Тагарев отрече да е бил "ябълката на раздора" в провалените преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ

През последните седмици от ГЕРБ интензивно настояваха за смяната на военния министър при евентуалната ротация.

10:27 - 29.03.2024
Политика

"Сватбата на Макрон и Лула": Среща на лидерите на Франция и Бразилия развълнува социалните мрежи

Дружбата на двамата президенти развълнува социалните мрежи

10:10 - 29.03.2024
Важно днес

Борисов: "Мераклии за служебен премиер винаги ще се намерят"

Борисов прехвърли вината за хаоса около назначаването на служебен премиер на ПП-ДБ

09:55 - 29.03.2024
Важно днес

Заместник-омбудсманът Елена Чернева обясни защо е подала оставка

Елена Чернева беше една от 10 личности, сред които президентът Румен Радев има право да избира бъдещ служебен премиер

09:52 - 29.03.2024
Важно днес

Община Марица ще дари средства за транспортирането на загиналите в Германия българи

Общинските съветници са гласували единодушно дарението.

09:12 - 29.03.2024